DVD - Arvostelu

Apocalypto DVD arvostelu kansi

Apocalypto

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Mel Gibsonin mayaseikkailu tuntui tuoreelta ja raikkaalta aiheelta jo etukäteen. Voi vain kuvitella, kuinka näyttävä se oli teatterikierroksellaan, sillä myös pienituumaisessa televisiossa sen audiovisuaalisuus iski tulta ja tappuraa.

Apocalypto kuvaa yukatanilaisen korkeakulttuurin viimeisiä vaiheita, jolloin aurinko piti herättää joka aamu henkiin uhraamalla jopa tuhansia uhreja päivässä. Mayat sotivat vain ihmisuhrien vuoksi. Tuskinpa koskaan on elänyt kansaa, joka eli äärimmäisestä julmuudesta näin totalitäärisellä tavalla. Yhteiskunta, hallinto ja uskonto oli rakennettu julmalle perustalle.

Kovat otteet eivät tuoneet pelastusta. Maatalous ei riittänyt elättämään kansaa, ja aavistus tulevasta romahduksesta lisäsi verenjanoa entisestään.

Tilannetta kuvataan saaliin näkökulmasta, kun alkukantaisen heimon lupaavin nuori soturi joutuu tovereineen vangiksi. Elämänjano lisääntyy, kun soturi tietää nuoren vaimonsa ja poikansa tarvitsevan samaan aikaan kipeästi apua, kun uhripapin kiviveitsi lähestyy.

Hieno elokuva osataan myös lopettaa tyylikkäästi. Elokuvaa voi suositella lämpimästi historiasta, klassisista seikkailuista ja varsinkin tyhjänpäiväisten väkivaltaelokuvien äärellä aikaansa tuhlaaville.

Laadukas kuva ja kaksi toimintaa hyvin tukevaa ääniraitaa. Elokuva juuttui ja pikselöityi muutamassa avainkohdassa, mutta testilaitteen iäkkyys saattoi olla syynä. Ekstroissa 24 min. dokumentti, 1 min. poistettu kohtaus ja traileri. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Mel Gibson
Pääosissa: Rudy Youngblood Dali Hernandez Jonathan Brewer
Tarina: Mel Gibson Farhad Safinia
Kuvaus: Dean Semler
Musiikki: James Horner

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2006Kesto: 132 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
Anamorfinen 1.85
Ääniraita: DTS
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 204053EAN: 570613238931

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Scanbox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään