Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Lincoln

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

On vaikea arvioida, kuinka tarkkaan perusamerikkalainen katsoja tietää, miten lähellä orjuuden jatkuminen oli Yhdysvaltain sisällissodan jälkimainingeissa. Ainakin itselleni entisenä politiikan toimittajana Lincoln-elokuvan paras anti oli huomata, kuinka vähän tästä maailmahistoriallisesti merkittävästä hetkestä lopulta tietääkään.

Kun poliittinen koneisto kokee harvinaisia etsikkoaikojaan, päätöksentekijä riisuu itsensä henkisesti ilkialastomaksi. Teoriassa voidaan olla sitä ja tätä mieltä, mutta totuudenhetkellä ajatus kirkastuu. Tämä vaihe vaatii kuitenkin hitonmoista hämmentämistä taustakoneistolta. Äänestäjän jaakobinpaini on paljon helpompi. Onneksi. Siitähän edusmiehille maksetaan.

Elokuvan perusviritys on seuraava: neljä vuotta riehuneen sisällissodan loppu alkaa häämöttää ja presidentti Lincoln pelkää orjien vapauttamisen muuttuvan poliittisesti mahdottomaksi. Tämän takia presidentin täytyy aloittaa avustajiensa vastustuksesta huolimatta epätoivoinen syöksysynnytys perustuslain muuttamiseksi.

Lincoln oli itse maltillinen konservatiivi. Hän joutui vakuuttamaan puolueensa haukat, mutta samalla hankkimaan puolelleen paljon pidemmälle menevät demokraatit. Ja eipä aikaakaan, niin mustilla ja jopa naisilla oli äänioikeus. Mutta radikaalimpien toive viedä etelän herrasmiehiltä maat ja mannut entisten sorrettujensa eduksi ei toteutunut. Zimbabwe oli lähellä 150 vuotta sitten.

Jännittävä elokuva on hieman liian pitkä, mutta sen antaa aika helposti anteeksi. Spektaakkeleita on nykyään hyvin vaikea tehdä tyylikkäästi. Steven Spielberg on häärinyt paljon huonomminkin viime vuosina. Daniel Day-Lewis hoitaa hyvin vaativan roolinsa.

Tekijöillä on viisaasti varaa jättää Lincolnin murha Ford-teatterissa näyttämättä. Tosielämässä on draamaa tarpeeksi, sillä missä avoautossa kuoli myös tasa-arvotyötä tehnyt presidentti J.F. Kennedy vajaat sata vuotta myöhemmin? Ford Lincolnissa.

Laadukas kuva ja ääni. Ekstroissa 80 minuutin dokumentit ja traileri. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Steven Spielberg
Pääosissa: Daniel Day-Lewis Tommy Lee Jones Sally Field
Tarina: Tony Kushner Doris Kearns Goodwin (r)
Kuvaus: Janusz Kaminski
Musiikki: John Williams

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2012Kesto: 151 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 6438044358469

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään