4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Westworld - 2. kausi

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Mikä meni pieleen? HBO:n Westworld-sarjan ensimmäinen kausi oli dynamiittia, jota ei voinut millään lopettaa kesken. Sarjan toinen kausi hukkaa häpeällisesti tapahtumien punaisen langan ja taantuu itseriittoiseksi jorinaksi, josta ei edes halua muistaa jälkikäteen mitään. Tämä on täydellinen pettymys.

Saumattomasti edelliskaudesta jatkava kausi on etäinen, uninen ja häpeilemöttömän pehmofilosofinen. Hybriksen maustama runollinen dialogi soljuu kiireettä ja toisinaan veri lentää, mutta kokonaisuus ei ole sen enempää ajatuksia herättävä kuin mukaansatempaava. Sarja taantuu nyt oman akvaarionsa ihailuksi ja itsekeksittyjen arvoitusten heittelyksi. Kolmannen jakson myötä poljenta kohentuu hitusen, mutta kokonaisuus on silti meanderoivan mitäänsanomaton vaellus.

Kauden ainoa laiha lohtu tuntuu olevan, että sarja on yhä fiksumpi kuin Crichtonin alkuperäinen elokuva.

Kuva näyttää hyvältä HD:ltä, joka löytää toisinaan verisuonet näyttelijöiden puuterin takaa ja pitää hyvin kuosinsa myös aavikon avarassa karuudessa. Silti kyse ei ole viiltävän erottelevasta 4K:sta eikä erityisen jäsentyneestä HDR-väriloistosta. 35mm filmille kuvattu ja ilmeisesti 4K:na masteroitu kuva ei edusta iskevintä 4K:ta, mutta jälki on silti filmiraettaan myöten nättiä.

Boksi sisältää sekä 4K- että HD-versiot omilla levyillään. Lisukkeiksi mukana kaksi koostetta sarjan synnystä (n. 25 min.), kolme keskustelukoostetta (n. 45 min.) ja lyhyemmät jaksokohtaiset koosteet sarjan maailman luomisesta. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Jonathan Nolan Lisa Joy
Pääosissa: Evan Rachel Wood Jeffrey Wright Thandie Newton James Marsden Ed Harris Luke Hemsworth
Tarina: Jonathan Nolan Lisa Joy Michael Crichton
Musiikki: Ramin Djawadi

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 635 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 1.78
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112746186
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään