4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Mortal Engines

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Omintakeinen fantasiajännäri tulevaisuudesta, jossa kaupungeista on tullut telaketjuilla pitkin tasankoja liikkuvia mekaanisia hirviöitä, jotka syövät toisiaan kuin nälkäiset saalistajat konsanaan. Tätä näyttämöä vasten avautuva ikiaikainen satu ottaa sankareikseen pojan ja tytön, joiden täytyy yhdessä oikaista jäljellä olevan ihmiskunnan kurssi ennen kuin edessä on uusi ydintuho.

Post-apokalyptisen ajaton ja kuvastoltaan perin brittihenkinen miljöö ottaa innoituksekseen ruosteisen metallin ja höyrykoneet, joiden pohjalta syntyy viihdyttävän vieras seikkailu kaikista tutuista aineksista huolimatta. Kokonaisuus on sekä tarinallisesti että visuaalisesti ahdettu, mikä tarjoaa paljon pureksittavaa, mutta vain vähän syitä samaistua hahmoihin. Vyyhti on viihdyttävä, mutta kaikesta hyvästä huolimatta harmillisen mekaaninen.

Näpsäkkä kuva tarjoilee fantastisen miljöön vivahteikkaasti ja usein upean terävästi. Peräti 8K:na kuvattu ja ilmeisesti 4K:na masteroitu kuva edustaa aitoa 4K:ta. Jokunen otos siellä täällä jää pehmeäksi — jopa pehmeämmäksi kuin hyvältä HD:ltä odottaisi — mutta tämän vastapainona on komean jäsentynyt, eksakti ja patinoitu kuva, jonka sisällössä ei ole mielikuvitusta säästelty. Parhaimmillaan jälki on sekä lähikuvissa että toiminnan tuoksinnassa värikylläistä ja syväterävää tavalla, jota ei ole 4K-elokuvissa totuttu näkemään. Puhdas ja sopivan yrmy ääniraita luo tapahtumille auttavasti intensiteettiä, mutta pitää kerronnan iltapäiväkerhon sadun tasolla.

4K-version ekstroissa ohjaajan kommenttiraita ja kooste elokuvan miljööstä. Boksin niin ikään sisältämällä elokuvan HD-versiolla lisäksi neljä koostetta tarinan esinäytöksestä, hahmoista ja elokuvan synnystä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Christian Rivers
Pääosissa: Hera Hilmar Robert Sheehan Hugo Weaving Jihae Ronan Raftery Leila George Patrick Malahide Stephen Lang
Tarina: Philip Reeve Fran Walsh Philippa Boyens Peter Jackson
Kuvaus: Simon Raby
Musiikki: Tom Holkenborg

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Tekniset tiedot

Vuosi: 2019Kesto: 128 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083184520

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään