Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Die Hard 2

Die Hard 2 - vain kuolleen ruumiini yli 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Die Hard 2 on helppo latistaa ensimmäisen elokuvan suoraviivaiseksi toisinnoksi, jossa tapahtumat on siirretty losin pilvenpiirtäjästä lentokentälle Washingtoniin. Kieltämättä näin onkin, mutta toiminta sykkii hyvin ja tarina rullaa näppärästi - ensimmäisellä katsomiskerralla jopa hieman twistaten. Tarina osaa myös pitää McClanen hyvin, jopa jokseenkin perustellen, yksinäisenä sutena, vaikka toimintaympäristö on huomattavasti aiempaa laajempi ja ympärillä paljon enemmän ihmisiä.

Kuva on asiallisen tarkka ja miellyttävän levollinen, vaikka ikä toki hieman painaakin vertailussa uusimpiin teräväpiirtoelokuviin. Jälki on kaikinpuolin hallittua ja huomattavasti aiempia DVD-versioita yksityiskohtaisempaa. Ääniraita on yllättävän yläpainotteinen ollakseen DTS, mutta hoitaa tästä huolimatta tehtävänsä kunnialla. Täydellinen toimintaraita tämä ei kuitenkaan ole.

Ekstroissa hyvä ohjaajan kommenttiraita, mielenkiintoisia poistettuja kohtauksia (8 min.), making of (23 min.), tämän supistettu toisinto (4 min.), kooste Harlinin haastattelusta (7 min.), kooste pahiksista (7 min.), kooste moottorikelkkastuntista (4 min.), valaiseva kooste liukuhihnatappelun kuvaamisesta (8 min.), storyboardvertailu (3 min.), erikoistehosteiden kompositointi vaihe vaiheelta (2 min.), kuvaustilanteen ja lopputuloksen vertailu kolmelle eri otokselle (6 min.), teasereitä, trailereita ja tv-spotteja. Dokumentit tyytyvät pääosin mainostamaan elokuvaa, eivätkä erinäiset vertailut tarjoa juuri mitään uutta, mutta etenkin viimeinen poistettu kohtaus on mielenkiintoinen, joskin minimaalinen lisä tuttuun tarinaan. Ekstroja ei ole tekstitetty suomeksi. Lisäksi mukana ensimmäisen elokuvan teaseri ja neljännen elokuvan traileri.

Ykkösosan tavoin tekstityksessä on tälläkin kertaa paljon kritisoitavaa: "janitor" käännetään siivoojaksi kun talonmies tai kiinteistöhuoltaja olisi ennemmän oikein, "ambush" vääntyy yllätyshyökkäykseksi kun kyse olisi väijytyksestä ja "receiver" menee sekin päälaelleen lähettimeksi kun kyse olisi vastaanottimesta. Silti hauskin on McClanen vastaus "I'm fresh out of chlorine", joka tässä suomennetaan muotoon "tulin juuri kloorivedestä" kun tarkoitus oli pissiä altaaseen silläkin uhalla että kloori on loppu. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Renny Harlin
Pääosissa: Bruce Willis Bonnie Bedalia William Atherton Reginald Veljohnson Franco Nero William Sadler John Adams
Tarina: Walter Wager Steven E. de Souza Doug Richardson
Kuvaus: Oliver Wood
Musiikki: Michael Kamen

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1990Kesto: 123 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 96777  
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään