Blu-ray - Arvostelu

Blu-ray arvostelu kansi
Blu-ray
FullHD

Stephen King's It

(Stephen King's) IT 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Stephen King oli vielä 1980-luvun puolivälissä vielä voimissaan. Pet Sematary oli juuri jytistellyt mielen alitajuntaa. Muistan kuin eilisen päivän, kun oululaisen Spiders-yhtyeen Amerikoissa käynyt kitaristi Timi Rusanen luki tätä alkukielellä, ja jo kansi innosti.

Näin tv-minisarjasta aikoinaan harmittavasti vain puolet. Nyt on helppo ymmärtää, kuinka ensimmäistä puoliskoa pidetään liki parhaimpana King-adaptiona Stand By Men ohessa.

Loppuratkaisu tuntui 1990-luvun alussa aikamoiselta pettymykseltä, sillä hirviö piirtyy kirjaa lukevan omassa mielikuvassa paremmin kuin 1980-luvun alkeellisilla tehostetaidoilla. Nyttemmin tämä ei oikeastaan haittaa, sillä tyylin voi sivuttaa nostalgialla hieman samaan tapaan kuin 1950-luvun alien-rymistelyt.

Kerronnassa hyödynnetään liian vähän humanisti-Kingille ominaista, lapsuuden eli pyramidin alatason ymmärrystä. Mutta muuten tämän teho on vain aikojen saatossa noussut. Parempi tämä on kuin uusin versio, joka tosin ehti vasta tarinan puoleenväliin.

Verrattuna vanhaan DVD-laitokseen, BD:n kuva piirtyy ajoittain jopa yllättävän tarkasti ja skaalautuu näyttävästi Oled-television ruudulle. Osa kohtauksista on kuitenkin rakeisia ja pehmeitä. Myös DTS-HD MA:na tallennettu vanha Dolby Surround -ääniraita toimii miellyttävän luonnollisena. Ekstroihin on tallennettu kommenttiraita. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Tommy Lee Wallace
Pääosissa: Harry Anderson Dennis Christopher Richard Masur Annette O'Toole Tim Reid
Tarina: Stephen King Lawrence D. Cohen Tommy Lee Wallace
Kuvaus: Richard Leiterman
Musiikki: Richard Bellis

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1990Kesto: 187 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 1.33
Ääniraita: DTS-HD MA2.0
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112742669

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään