DVD - Arvostelu

Tri. Outolempi DVD arvostelu kansi

Tri. Outolempi

Dr. Strangelove 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tri Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia - Dr. Strangelove or: how I learned to stop worrying and love the bomb. Pitkä nimi elokuvalle, mutta niin helppo muistaa.

Stanley Kubrick pomppi koko uransa ajan genrestä toiseen ja aina vain kerran. Tuloksena oli aina lajityypin merkkiteos. On vaikuttanut kaikkeen elokuvailmaisuun. Tekniikan ylivalta ihmiseen ja sen riskit saapuivat pommin tavoin (Michael Chrichton taisi tähän aikaan olla vielä oikeissa töissä). Koko teema on Dr. Strangeloven perillinen.

Toimintaelokuvaan tuotiin kikka lisätä jännitystä vääjäämättömästi etenevän kellon avulla. James Earl Jones (Darth Vaderin kuuluisa ääni) ensiroolissaan. Kekseliäitä roolinimiä: Jack Ripper, Mandrake, Bat Guano.

Hyvä b&w-kuva muutamaa huonoa kohtaa lukuunottamatta. Kuvasuhde vaihtelee elokuvan aikana, mutta monet tv:t reagoivat tähän overscannillaan ja näyttävät koko ajan 4:3-kuvaa. Kannessa väärä valmistusvuosi. Biografiat, traileri, julisteita ja stillejä. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Stanley Kubrick
Pääosissa: Peter Sellers James Earl Jones
Tarina: Stanley Kubrick Terry Southern Peter George
Kuvaus: Gilbert Taylor
Musiikki: Laurie Johnson

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1964Kesto: 91 minuuttia
Julkaisija: EgmontKuva:
1.33-1.66
Ääniraita: Dolby Digital Mono
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Egmont) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään