Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Star Trek VII - Sukupolvet

Star Trek VII - Generations 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Eläkepäivillään uutta Entreprisea katsastamaan saapunut alkuperäinen miehistö joutuu tositoimiin, joiden tuoksinnassa kapteeni Kirk katoaa avaruuteen. Kuolleeksi luultu legenda ilmaantuu kuitenkin elävien kirjoihin 80 vuotta myöhemmin, ja saa näin mahdollisuuden tavata seuraajansa seuraajan seuraajan, kapteeni Picardin (Patrick Stewart) kasvotusten. Ja miksipä ei, Star Trekin maailmassa kun kaikki on suurta raamatullisella mittakaavalla, ei ole kummoinenkaan ihme, että sarjan sukupolvenvaihdoskin edellyttää aikajatkumon peukalointia.

Elokuva tarjoilee viimeistä piirtoa myöten tyylikkäästi luodun seikkailun, joka pysyy uskollisena "Star Trek - The Next Generation" -sarjan hahmoille ja tunnelmalle. Aiempien kuuden elokuvan jälkeen katseltuna meno tuntuu jotenkin televisiomaiselta leikkimiseltä, mutta kyse lienee isolta osin totuttautumisesta. Varsin kelvollinen pehmotieteisseikkailu tämä on.

Parhaimmillaan upean terävä kuva on heikoimmillaankin miellyttävän jäsentynyt ja väritoistoaan myöten näyttävä. Syvyysterävyyttä vaativa komentosilta osoittautuu edelleen haastavaksi palaksi jättäen toisinaan osan hahmoista ikävän epäskarpeiksi, mutta Blu-rayn vika tämä ei ole. Lievää reunavärinää esiintyy paikoittain. Häviötön Dolby TrueHD 5.1 -ääniraita luo tälläkin kertaa hillitysti tunnelmaa.

Ekstroista löytyy tuttu kattava lajitelma kommenttiraitoja, koosteita ja trailereita. Kommenttiraitoja on tarjolla kaksi kappaletta, joista ensimmäinen on asiallinen ohjaaja- ja fanikommenttiraidan hybridi ja toinen erinomaisen seikkaperäinen käsikirjoittajien kommenttiraita. Lisäksi mukana on tietopankki, poistettuja kohtauksia alustuksin (33 min.), teaseri (HD), traileri (HD), mielenkiintoinen tribuutti suunnittelija Matt Jeffriesille (20 min.), faktavideo trilitiumista (HD 3 min.), kuvagalleria ja sarja koosteita sukupolvien yhdistämisestä (26 min.), kuvauspaikasta (23 min.), musiikin sävellyksestä (HD 9 min.), Enterprise -alusten historiasta (13 min.), Picardin perhealbumista (7 min.), aseista (14 min.), suunnittelija Andrew Probertin vaikutuksesta sarjan ilmeeseen (HD 5 min.), karttahuoneesta (HD 8 min.), Brent Spineristä ja Datasta (HD 10 min.), keskustelupaneelista (HD 12 min.) ja tehosteista (yht. 45 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: David Carson
Pääosissa: Patrick Stewart William Shatner Malcolm McDowell
Tarina: Gene Roddenberry Rick Berman Ronald D. Moore Brannon Braga
Kuvaus: John A. Alonzo
Musiikki: Dennis McCarthy

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1994Kesto: 118 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 99353EAN: 7332431994775

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään