Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Blue Jasmine

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Woody Allen ei suinkaan ole menetetty suuruus. Midnight in Paris vetosi romantiikannälkäisiin katsojiin, mutta sen seuraaja taas on harvinaisen elämänmakuinen, yhteiskunnallinen ja luokkayhteiskuntaa luotaava draama, joka kuitenkin peilaa yksilön asemaa kokonaisuuteen.

Vaikka Suomessa ei juuri suihkuseurapiirejä ole sitäkään vertaa kuin Ruotsissa, meillä on kuitenkin jonkinlainen mielikuva, millaista kuohukerman elo lienee jossain Manhattanilla.

Jasmine (Cate Blanchett) liitelee strobosfäärissä, mutta joutuu syöksykierteeseen, kun talouslehtien ylistämä tykooni (Alex Baldwin) osoittautuu surkeaksi varkaaksi, pettäjäksi ja valehtelijaksi. Jasmine matkustaa San Franciscoon köyhän sisarensa pakeille. Vastakkainasetteluja ei voi tietenkään estää.

Alexandre Dumas’n Monte Criston kreivin mukaan ihmisen onni on pelkkää olotilojen vertailua. Jasminen tarina osoittaa, että filosofinen ajatus ei päde aina.

Ohjaaja Martin Scorsesen mukaan elokuvan menestyksen ratkaisee 90-prosenttisesti roolitus. Näin on ainakin nyt myös taiteellisesta näkökulmasta. Blanchett ottaa haltuunsa alun pintaliidon, keskiosan paniikin ja lopussa häämöttävän epätoivon.

Allen ei tyydy hivauttelemaan vain raharikkaita, vaan osaa myös pilkata peruspalkansaajien asenteita.

Turhia kikkailuja kaihdetaan. Elokuvaa kannattaa kuitenkin katsoa tarkoin silmin. Loppukohtauksessa Jasmine istuu höpöttämässä itsekseen penkillä. Takaa voi juuri ja juuri erottaa Jaguar XJSn keulan. Auto maksoi 1995 liki miljoona markkaa, mutta hinta on romahtanut nyt reilusti alle kymmenykseen. Kyseinen auto on oiva symboli siitä, kuinka ylhäältä tullaan alas. Myönteinen ihminen toki ajattelee, kuinka hieno harrasteauto tuokin jagge on nyt jollekin köyhälle. Ehkäpä tämä on myös näpäytys niille, jotka eivät enää uskoneet Allenin tekevän hienoja elokuvia.

Laadukas kuva ja ääniraita. Ei ekstroja. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Woody Allen
Pääosissa: Cate Blanchett Alec Baldwin Andrew Dice Clay
Tarina: Woody Allen
Kuvaus: Javier Aguirresarobe

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 98 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
1080p 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
  EAN: 5706130573838

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Scanbox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään