Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Shining – Hohto

The Shining 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

”Naista ei saa kirveelläkään” kommentoi kiuruvetinen ajattelija ensimmäistä kertaa Hohtoa katsoessaan. Elokuva jakaa Kubrick-fanienkin mieliä. Ainakaan Stephen King ei pitänyt näkemästään: Nicholsonin hulluksi tulo on aika suoraviivaista.

Hyvin vaikuttava tämä kuitenkin oli aikoinaan. Ja kun aikaa on kulunut jo kolme vuosikymmentä, jota on kyllästetty surkeilla King-filmatisoinneilla. Täten kermaa kaikin puolin: genrestä toiseen hypännyt mestari selvisi kohtuudella myös kauhun lajityypistä.

Nyttemmin eniten ihastuttaa muutamien avainkohtien taidokas dialogi ja kameratyöskentely. Oma lukunsa oli vallankumouksellinen subjektiivisen kameran käyttö, jota käytettiin erityisesti pikku-Docin ajellessa pitkin Outlook-hotellia.

Kyseessä on nk. lyhyt Euroopan versio. Innokkaimpien kannattaa hankkia 144 minuutin jenkkilevy.

Hohdon kuva näytti jo täyden kuvan DVD-versiona tarkalta. Ohjaaja kuvasi täydellä portilla, josta leikattiin laajakuva teattereihin ja täyskuva videolle. Ohjaajan kuoltua uudet DVD- ja BD-kuvat vastaavat teatterin laajakuvaa. Helikopterin varjo ei enää näy alkukuvissa. BD on vakaampi ja tarkempi kuin DVD, mutta ero ei ole niin suuri kuin yleensä. 5.1-miksaus vastaa aiempaa Sandrewn versiota, mutta PCM tarjoaa elokuvan tunnelmaa nostavan ja kihelmöivän ääniraidan pakkaamattomana. Ekstroissa käsivarakuvauksen keksijän Garrett Brownin ja historioitsija John Baxterin kommenttraita, 34 min dokumentti, jolle ohjaajan tyttären kommenttiraita sekä yhteensä noin 55 min. dokumentit ja traileri. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Stanley Kubrick
Pääosissa: Jack Nicholson
Tarina: Stephen King Stanley Kubrick Diane Johnson
Kuvaus: John Alcott
Musiikki: Wendy Carlos Rachel Elkind

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1980Kesto: 119 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
Anamorfinen 1.77*
Ääniraita: PCM5.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 88473EAN: 7321946188519
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään