DVD - Arvostelu

Ned Kelly DVD arvostelu kansi

Ned Kelly

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tarinaltaan romantisoitu, mutta silti karun iskevä kertomus australialaiseksi legendaksi kasvaneesta lainsuojattomasta nimeltä Ned Kellystä. Heath Ledgerin hienosti tulkitsema Kelly kuvataan tässä kunnolliseksi mieheksi, jonka oli pakko lopulta ottaa laki omiin käsiinsä kun korruptoitunut virkavalta potki häntä kerta toisensa jälkeen armotta päähän. Kaikki suuren eepoksen ainekset ovat tässä periaatteessa olemassa, mutta lopputulos jää kuitenkin hiuksen hienosti viihdyttävän toimintadraaman tasolle. Sisältää muutaman varsin ronskin kohtauksen, joita ei moneen vastaavaan elokuvaan olisi uskallettu kelpuuttaa.

Tekniseltä toteutukseltaan erittäin korkeatasoinen julkaisu, vaikkei sisällöllisesti aivan referenssitasolle ylläkään. Kuva kauttaaltaan tarkka, värisävyiltään tarkoituksellisen maanläheinen ja mustantasoltaan moitteeton. Sen enempää kohina kuin käytännössä olematon roskakaan ei aiheuta närästystä. Ääniraita on tarjolla sekä Dolby- että DTS-muodoissa, joista molemmat ovat sisällöllisesti verrattain maltillisia. Musiikkiraita toimii hienosti ja toimintakohtauksista löytyy iskua alarekisteriä myöten. Myös tilakuvaan on panostettu, mutta demomateriaaliksi tästä ei juurikaan ole. Tekstitetyissä ekstroissa hyvä, mutta turhan lyhyt dokumentti Ned Kellyn legendasta (14 min.), suppea kuvagalleria ja hyvä anamorfinen teaseri sekä traileri. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Gregor Jordan
Pääosissa: Heath Ledger Orlando Bloom Geoffrey Rush Naomi Watts
Tarina: Robert Drewe John Michael McDonagh
Kuvaus: Oliver Stapleton
Musiikki: Klaus Badelt Bernard Fanning

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2003Kesto: 105 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.34
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
DTS5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 107438EAN: 5050582196894

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään