Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Big Short

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Upea, hurja elokuva vuoden 2008 talouskriisiin johtaneen asuntolainojen johdannaiskuplan nähneistä sijoittajista, jotka pyrkivät kukin tahollaan rikastumaan ennustamallaan romahduksella. Todenmakuinen ja yhtä aikaa babylonialaisen uskomaton tarina on vangitsevaa seurattavaa, joka löytää lupsakan iskevän otteen kaiken kataklismisen typeryyden kuvauksessaan. Tämä jos mikä on tragikomedia.

Hieno näyttelijäkaarti pursuilee sellaisia onnistumisia, että koko poppoolle olisi mielellään suonut sivuosa-Oscarit. Yhtälailla onnistunut ja yllättävä valinta ovat elokuvan havainnolliset kuvaukset talouskeinottelun kuvioista, joita avataan katsojalle mm. Anthony Bourdainin, Margot Robbien ja Selena Gomezin inserttien kautta. Kirpeä kattaus toimii loistavasti.

Elokuva perustuu Michael Lewisin kirjaan "The Big Short: Inside the Doomsday Machine" (2010), joka puolestaan pohjautui tositapahtumiin. Parhaan sovitetun käsikirjoituksen kategoriasta Oscarin pokannut elokuva onnistuu kaikilla rintamilla.

Minimalistisen iskevä kuosi luo miljöönsä uskottavasti. Ääniraita luottaa dialoginsa sanomansa painoon, mikä tällä kertaa kantaa paremmin kuin hyvin. Tilakanavia tai musiiikkia ei juuri huomaa kuin vasta lopputeksteissä, mutta imu on moitteeton.

Ekstroissa poistettuja kohtauksia (6 min.) ja hyvät koosteet roolittamisesta (16 min.), ohjaaja Adam McKaystä (12 min.), hahmoista (12 min.), kuvauksista (11 min.) ja talouskriisistä (14 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Adam McKay
Pääosissa: Christian Bale Steve Carell Ryan Gosling Brad Pitt
Tarina: Charles Randolph Adam McKay Michael Lewis
Kuvaus: Barry Ackroyd
Musiikki: Nicholas Britell

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 130 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112727239

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään