DVD - Arvostelu

Troija - kahden levyn julkaisu DVD arvostelu kansi

Troija - kahden levyn julkaisu

Troy - Special Edition 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Homeroksen Ilias on maailman tunnetuin tarina, josta alkoi eurooppalainen kulttuuri. Amerikkalaisissa käsissä tuloksena on kirjoitus, joka panee ainakin kymmenen kertaa puistelemaan päätään.

Tällä kertaa ohjaajan henkilöohjaus ontuu pahimman kerran. Akilleuksen rooli vastaa vaativuudessa Seitsemän veljeksen Juhania, eikä neitimäisestä Brad Pittistä ole tehtävään. Juuri kun odotukset palaavat, henkilöt kertovat, kuinka heidän nimensä vielä muistetaankaan. Seuraavan hyvän kohtauksen jälkeen tunnelma pilataan gregoriaanisen kirkkolaulun ja joikaamisen sekaisella uikutuksella. Tekijöille ei kaiketi ole kerrottu, että tehokeinoa on käytetty jo kerran hyvin, ja useita kertoja huonosti.

On lapsellista väittää, että tämä on Gladiaattoria parempi eepos. Yksi lisätähti tulee siitä, että Rooman perustaja Aeneas mainitaan pureskelemattomassa muodossa.

Kaartin parhaita on kotoisista lehtiarvioista poiketen alkuperäinen Hannibal Lecter, Brian Cox, Agamemnonina ja Chopperista nostetta saanut Eric Bana Hektorina.

Ja lopuksi: toivottavasti kenelläkään ei ole Akhilleuksen itseluottamusta hamuta naisen hameen alle, kun tämä painaa tikaria kurkkua vasten. Ei Homeroskaan niin viineissään ollut, että näin hurjia olisi turinoinut.

Komea kuva, mutta jonkin verran edge enhancement –varjoja kasvoprofiileissa. Kunnon projektorin sijaan plasmaa tuijottava näkee muutaman kerran aliasing-värinää. Laadukas ääniraita, mutta ei sen enempää. Ekstroissa yhteensä noin 42 min. dokumentit, jumalten kuvagalleria ja traileri. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Wolfgang Petersen
Pääosissa: Brad Pitt Eric Bana Orlando Bloom
Tarina: Homer David Benioff
Kuvaus: Roger Pratt
Musiikki: James Horner

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2004Kesto: 156 minuuttia
Julkaisija: SandrewKuva:
Anamorfinen 2.41
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 109516EAN: 7321944284114

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sandrew) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään