DVD - Arvostelu

1408 – 2 Disc Special Edition DVD arvostelu kansi

1408 – 2 Disc Special Edition

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Paranormaaleihin ilmiöihin keskittynyt kirjailija (John Cusack) yöpyy mielellään aavelinnoissa ja muissa mystisistä tapahtumista kuuluissa paikoissa. Mies erehtyy varaamaan huoneen 1408 newyorklaisesta Dolphin-hotellista. Huoneessa on tappanut itsensä (tai kuollut) kymmeniä ihmisiä vuosisadan aikana.

Stephen Kingin novelliin perustuva tarina jaksaa nostaa pelkoa aika tehokkaasti 13-vuoden ikäsuosituksestaan huolimatta. Viimeinen tunti ei kuitenkaan tunnu enää kovinkaan hyytävältä.

Kingin tunnetut kuningasalkoholista johtuneet ongelmat näkyvät tarinasta, joten omakohtaisia kokemuksia lienee hyödynnetty. Toteutus on lopulta puolitekoinen.

Kahdella levyllä. Laitos sisältää teatteriversion ja kahdeksan minuuttia pidemmän ohjaajan vcrsion. Kuva näyttää tarkalta, eikä ero blu-rayhin ole yhtä suuri kuin yleensä. Värisävyt ovat hieman tummempia. 5.1-ääniraita on molemmissa laitoksissa sama. Dialogi toistuu tuhnusti, mutta ääniraita käyttää muuten matalaa bassoa ja miellyttävän hentojakin surround-ääniä. DVD-versioon on yllättäen tallennettu myös tuhdimpi DTS-raita, mitä ei löydy BD:ltä. Ekstroissa pitkän version kommenttiraita, kaksi vaihtoehtoloppua (10 min.), 34 min. dokumentit ja traileri. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Mikael Hafström
Pääosissa: John Cusack Samuel L. Jackson
Tarina: Matt Greenberg Scott Alexander Larry Karaszewski Stephen King
Kuvaus: Benoît Delhomme
Musiikki: Gabriel Yared

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 100 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
Anamorfinen 2.39
Ääniraita: DTS
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 205414EAN: 6416548477510
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Future Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään