Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Departed

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Martin Scorsesen viimeinen ohjaus kahmi Oscareita ja kriitikoiden hyväksynnän, mutta myös pettyneitä on kuultu. Kuulun jälkimmäisiin, mutta pääasiassa ohjaajaan kohdistuvien odotusten vuoksi.

The Departed kertoo dualistisen tarinan poliiseista, joista toinen (Matt Damon) pesiytyy osaksi virkavaltaa Bostonin irlantislaismafian johtajan (Jack Nicholson) lukuun toisen (Leonardo DiCaprio) soluttautuessa itse järjestöön. Molemmat yrittävät paljastaa toisen henkilöllisyyden. Paranoidia tarinaa viedään mehukkaan dialogin siivittämänä eteenpäin. Lopulta ongelmia aiheuttaa aiheen perimmäinen tuttuus ja tähtien paljous.

Hongkong-klassikko Infernal Affairsin asetelma on jo tehty kerran, eikä Nicholsonkaan pysty luomaan mielenkiintoista hahmovariaatiota kymmeniä kertoja. Damon jää tyhjäksi kuoreksi. Sitä vastoin DiCaprio tekee elämänsä roolin.

Teknisesti erittäin laadukas julkaisu. Kuva on paitsi moitteettoman terävä myös väritoistoltaan uskottava ja luonnollinen - juuri sellainen kuin tapahtumat ja tapahtumapaikkana toimiva Boston edellyttävät. Visuaalisesti elokuva onnistuukin olemaan uskottavan karhea turvautumatta turhaan värikikkailuun, tai rakeisuuden ja käsivaraotosten viljelyyn. Ääniraita istuu elokuvaan musiikkia myöten saumattomasti, eikä petä tekniseltä laadultaankaan. Ääniraidan dynamiikka on tosin sangen jyrkkä ja paikoitellen jo hieman turhan on/off volat kaakkoon -henkinen.

Ekstroissa kokoelma mielenkiintoisia, mutta tarinallisesti ohuita poistettuja kohtauksia ohjaajan alustuksin (19 min.), asiallinen dokkari miljöönä toimivan Etelä-Bostonin historiasta (21 min.), dokkari ohjaajan innostuksesta mafiaelokuviin (24 min.) ja tuiki tähdellinen traileri. Ekstrat esitetään 480i-muodossa ilman suomenkielisiä tekstityksiä. (PS/IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Martin Scorsese
Pääosissa: Leonardo DiCaprio Matt Damon Jack Nicholson Mark Wahlberg Martin Sheen
Tarina: William Monahan Alan Mak Felix Chong
Kuvaus: Michael Ballhaus
Musiikki: Howard Shore

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2006Kesto: 151 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
VC1 2.40*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 203612EAN: 7321946117298

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään