Blu-ray - Arvostelu

Blu-ray arvostelu kansi
Blu-ray
FullHD

Tintti ja yksisarvisen salaisuus

The Adventures of Tintin - The Secret of the Unicorn 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Tähän ei voi sanoa kuin vau. Hergén luoma sarjakuvien klassikko pomppaa kolmiulotteiseksi elokuvaksi tyylillä ja juurilleen uskollisena. Steven Spielbergin ja Peter Jacksonin yhteisprojektina syntynyt elokuva yhdistää komeasti sarjakuvan ja elokuvan vahvuudet ja luo fiksun, mukaansatempaavan seikkailun. Visuaalisesti huikea elokuva on myös aploodien arvoinen edistysaskel 3D-elokuvien saralla, sillä kuosi on elegantin hiottu, kekseliään virikkeellinen ja teknisesti käytännössä täydellinen.

Spielberg kertoo saaneensa projektilleen itsensä maestron siunauksen jo vuonna 1983, mutta alunperin ihmisnäyttelijöiden varaan rakentunut projekti päätyi onnekkaasti odottamaan takalevyllä 3D-teknologian kypsymistä, joka onkin juuri oikea teknologia tämän tarinan toteutukseen. Elokuvan hahmot näyttävät erehdyttävästi esikuviltaan sarjakuvassa, ja myös kahta eri albumia - Yksisarvisen salaisuutta ja Kultasaksista rapua - yhdistävä tarina toimii hienosti alkuperäisten seikkailujen hengessä. Sarjakuvan ruutujen välille on keksitty paljon uutta niin tarinan kuin huumorinkin osalta, mutta pahaa sanaa tästä on mahdoton sanoa. Seuraava Tintti-seikkailu, Auringon temppeli, on tulossa vuonna 2013, jolloin ohjaajan tuolille ilmeisesti istuu vuorostaan Peter Jackson.

Adjektiivit komea, kekseliäs ja hauska kuvaavat yhtä hyvin elokuvan seikkailua kuin sen teknistä toteutusta. Visuaalisesti tämä on suoranainen herkkupala, jossa valo ja varjo täyttävät kuvan ja kaikki avautuu 3D:nä tilaan uskottavan hallitusti ja ehyesti. 3D:lle lähtökohta on otollinen koko elokuvan ollessa luontaisesti kolmiulotteinen, mutta silti ei voi olla ihastelematta kuinka komeasti kamera luotaa tilaansa myös fokusta ja kuvakulmia hyödyntäen. Elokuva kuvattiin taltioimalla ensin ihmisnäyttelijöiden suoritukset liiketunnistuksen keinoin ja animoimalla tämän jälkeen koko maailma näiden suoritusten ympärille. Alkuperäisiin kuvauksiin meni vajaa 2 kuukautta, mutta itse animaation hiomiseen 2 vuotta. Lopputuloksena on kasvojen ilmeitä myöten elävä ja luonnollisesti liikkuva animaatio, joka löytää mainion tasapainon realismin ja sarjakuvien ilmeen välillä.

Ääniraita komppaa tapahtumia hienosti, ja on niin musiikin kuin tehosteiden kautta mukana joka askeleella. Alkuperäinen englanninkielinen ääniraita on taltioitu nykynormin mukaisesti häviöttömänä DTS-HD Master Audiona, josta löytyy peräti 7.1-kanavaa. Muut kielivaihtoehdot suomi mukaanluettuna on taltioitu DD5.1-muodossa. Disneyn Autot-elokuvien tapaan äänipuolella shown varastaa sivuhahmo, tässä tapauksessa Tintin aisapari Kapteeni Haddock, jota tulkitsee vaikuttavasti mm. Klonkun ja King Kongin takana häärinyt Andy Serkis.

3D-version lisäksi boksista löytyy myös elokuvan 2D-versio omalta Blu-ray-levyltään. 2D-animaationakin jälki näyttää hyvältä, mutta 3D:n jälkeen loisto tuntuu jäävän puolitiehen. Myös kaikki elokuvan ekstrat on taltioitu tälle kakkoslevylle. Ekstroista löytyy hyvin elokuvan tuotantovaiheita kertaava sarja koosteita (yht. 96 min. HD), joilla kuullaan Spilebergin, Jacksonin, näyttelijöiden ja muiden tekijöiden ohella ilahduttavasti hieman myös Hergén elämänkerran kirjoittajaa Michael Farria. Koosteiden pitkästä listasta huolimatta kyse ei ole mitään turhasta silpusta, vaan mukana on pelkkää asiaa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Steven Spielberg
Pääosissa: Jamie Bell Andy Serkis Daniel Craig Simon Pegg Nick Frost Cary Elwes
Tarina: Herge Steven Moffat Edgar Wright Joe Cornish
Musiikki: John Williams

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Jamie Bell on ilmetty Tintti. Simon Pegg ja Nick Frost ovat niin ikään itseoikeutetusti Thomson ja Thompson, eli Dupont ja Dupond - ei välttämättä siinä järjestyksessä.
Jamie Bell on ilmetty Tintti. Simon Pegg ja Nick Frost ovat niin ikään itseoikeutetusti Thomson ja Thompson, eli Dupont ja Dupond - ei välttämättä siinä järjestyksessä.
Andy Serkis lainaa paitsi kehonkielensä myös äänensä Kapteeni Haddockille
Andy Serkis lainaa paitsi kehonkielensä myös äänensä Kapteeni Haddockille
Cary Elwes on toinen lentäjistä
Cary Elwes on toinen lentäjistä
Milou on englanniksi Snowy, mikä särähtää yhä korvaan. Milou itse ei pääse puhumaan elokuvassa, mikä tuntuu oikealta ratkaisulta.
Milou on englanniksi Snowy, mikä särähtää yhä korvaan. Milou itse ei pääse puhumaan elokuvassa, mikä tuntuu oikealta ratkaisulta.

Tekniset tiedot

Vuosi: 2012Kesto: 107 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MVC 3D 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 275247EAN: 5151162289272

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään