DVD - Arvostelu

Rendition – poikkeuksellinen luovutus DVD arvostelu kansi

Rendition – poikkeuksellinen luovutus

Rendition 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Hollywood omistaa maailman parhaat tuntosarvet arvioida sitä, milloin yleinen mielipide on muuttumassa. Bushin hallinnon kidutukselle perustuvaa terrorismin vastaista taistelua kritisoivia elokuvia on tulvinut tuutista sen verran, että tämän perusteella voisi odottaa demokraattien voittavan seuraavat vaalit.

Poikkeuksellinen luovutus on termi, jota käytetään, kun laki perustuslaista puhumattakaan voidaan sivuuttaa. Näin tapahtuu yhden CIA-johtajan (hyytävä Meryl Streep) päätöksellä, kun terrorismista epäilty (Omar Metwally) halutaan viedä kidutettavaksi maailmalle. Elokuva kertoo dramaattisesti, miten tämä kaikki toimii ja menee samalla hieman syvemmälle pinnan alle.

Poliittista kiistakapulaa käsitellään trillerin keinoin. Yksi CIA-agenteista (Jake Gyllenhaal) alkaa kokea tunnontuskia, mutta oman uran vaarantaminen tuntuu satuilulta. Ongelma nimittäin perustuu matematiikkaan. Jos yhtä syytöntä kidutetaan, sillä ei ole mitään merkitystä, jos tuhannet säästyvät. Konservatiivimatikka tulee näin selväksi, mutta myös demokraattien laskuoppi: jokaista kidutettua kohtaan syntyy tuhansia uusia vihollisia. Kaltoin kohdelluilla on sukua ja läheisiä, ja vaikutus nousee potensseihin. Kumman matikanopettajan sinä valitset, siitä on kyse.

Laadukas kuva kärsii muutaman kerran kamerapanoroinneissa alising-ilmiöstä. Ääniraita soi pontevasti ja tilaa luoden. Ekstroissa kommenttiraita, 58 min. dokumentit, 18 min. poistettuja ja pidennettyä kohtauksia ja traileri. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Gavin Hood
Pääosissa: Jake Gyllenhaal Reese Witherspoon Peter Sarsgaard Allan Arkin Meryl Streep
Tarina: Kelley Sane
Kuvaus: Dion Beebe
Musiikki: Paul Hepker Mark Kilian

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 117 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.35
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 206499EAN: 6438044161557

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään