Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Avain pakoon

The Shawshank Redemption 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Petollisen vaimonsa takia vankilaan joutuneen miehen selviytymistarina ottaa mielivaltaisesti johdetun laitoksen yhteiskunnan pienoiskuvaksi. Nuori pankkiiri Andy (Tim Robbins) luultavasti selviytyisi missä tahansa ympäristössä. Musta elinkautisvanki (Morgan Freeman) on kauppamies, joka ystävystyy täysin erilaisista olosuhteista tulevaan uuteen vankiin. Samalla muodostuu ryhmä, joka saa paljon aikaan vaikeissa olosuhteissa.

Kieron vankilanjohtajan yhdistelmä Herran sanaa ja äärimmäistä ahneutta johtaa 20 vuoden päästä yllätykselliseen lopputulokseen. Kohtuullisen hitaasti etenevä tarina pitää hyppysissään, eikä ole oikeastaan laisinkaan vanhentunut. Ystävyyden kuvauksena se on yksi kaikkien aikojen parhaista.

Moitiskelin DVD-oppaan varhaisessa kirjaversiossa, kuinka suomalainen nimi Rita Hayworth ja avain pakoon teki vääryyttä alkuperäiseen verrattuna. Nöyrästi täytyi jo myöntää kirjan uusintalaitoksessa, että se itse asiassa tarkasti noudatteli Stephen Kingin novellin alkuperäistä nimeä. Nyt asia on ratkaistu uudella nimellä Avain pakoon, mikä vaikuttaa hyvältä ratkaisulta välillä käytössä olleeseeen The Shawshank Redemption - avain pakoon -nimeen verrattuna.

Elokuvan ensimmäinen DVD-laitos oli pahamaineisen kehno teknisesti. Kehuin sitä seurannutta keräilijänkappaletta, mutta nyt BD-ajalla täytyy myöntää: se tarjoaa teräväpiirtoversioon verrattuna pehmeää ja epätarkkaa kuvaa, eikä ääniraitakaan soi yhtä sujuvasti. Kahden levyn BD-laitoksen ekstroissakin on paljon aiempaa enemmän, muun muassa kommenttiraita, traileri ja noin tunnin verran dokumentteja. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Frank Darabont
Pääosissa: Tim Robbins Morgan Freeman Bob Gunton William Sadler Clancy Brown
Tarina: Stephen King Frank Darabont
Kuvaus: Roger Deakins
Musiikki: Thomas Newman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1994Kesto: 143 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
1080p 1.77*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 6438194038136

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Future Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään