DVD - Arvostelu

Star Wars VI Jedin paluu DVD arvostelu kansi

Star Wars VI Jedin paluu

Star Wars VI: Return of the Jedi 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Yleensä kaikkein pienimpien katsojien suosiossa. Vauhdikkain osa, mutta myös pörröiset ewok-hahmot viehättävät. Lucas näyttää kalifornialaiset juurensa sijoittamalla kiiturikohtauksen redwood-metsään. Loppuratkaisu tuo järisyttävän vastapainon muuten kepeälle, Alex Raymondin Flash Gordonia muistuttavalle menolle. Yllättävä yhtäläisyys tähtihävittäjän sisään tunkeutuvan avaruusaluksen ja WTC-terrori-iskun välillä panee myös haukkomaan henkeään. Katsoiko Osama Bin Laden pikkupoikana Tähtien sotaa, joka oli kaiken lisäksi Reaganin aikaan USAF:n virallinen termi? Elämä on avaruustaruja ihmeellisempää.

Laadukas kuva ja ääniraita. Ekstroissa Lucasin ja kumppaneiden kommenttiraita. Parhaita paloja: Darth Vaderin raskaat askeleet tehtiin Golden Gaten alapuolisissa tunneleissa; Pat Welsh -niminen nainen, joka lainasi ääntään naamioidulle Leialle, oli myös E.T.:n äänenä; Lucas katuu, että antoi Boba Fetin kuolla niin banaalisti; Fisher vaati saada stuntin sijaan kuristaa Jabban; Lucas ei arvosta Orlak-taistelua; vanhassa käsikirjoitusta Jodan kuolema oli kirjoitettu Obi-Wanille; kalmykilainen yli 70-vuotias mummo antoi votkapalkalla äänimateriaalin ewokeja varten; Lucasin mukaan ”by the way, you’re my sister” oli kohtaus, jota kukaan ei haluaisi kirjoittaa; lopputaistossa käytettiin kenialaista murretta, onneksi kunnon dialogina, sillä kohtaus kohahdutti Keniassa; Lucas arvioi, että kuuden elokuvan sarja oli kuitenkin Lukea enemmän Darth Vaderin tarina. DVD-ROM –osio ja THX-testi.

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Richard Marquand
Pääosissa: Mark Hamill Harrison Ford Carrie Fisher
Tarina: Lawrence Kasdan George Lucas
Kuvaus: Alan Hume
Musiikki: John Williams

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1983Kesto: 120 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.38
Ääniraita: Dolby Digital 5.1EX
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 91178EAN: na
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään