DVD - Arvostelu

The Lord of the Rings: The Two Towers - Special Extended DVD Edition DVD arvostelu kansi

The Lord of the Rings: The Two Towers - Special Extended DVD Edition

Taru Sormusten herrasta: Kaksi tornia 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Extended -paketti sisältää pidennetyn version trilogian toisesta osasta. Kun teatteriversioon on lisätty kymmeniä minuutteja uusia kohtauksia, toiminta saa syvyyttä ja dramaturgia jäntevyyttä.

Uusia ja pidennettyjä kohtauksia, mm.: Merri juo örkkilitkua, Saruman antaa käskyn Fangornin hakkaamiseksi, villimiehen verivala, Eomer löytää kuninkaanpojan, hobitit juovat Fangornin vettä, Theodredin hautajaiset, laulu enttivaimoista, Sam tekee kanipaistia, kuollut olifanttikuski, Aragorn syö keittoa, Denethor Osgiliathissa, Merri hötkyilee, 43 örkkiä kasassa, Sarumanin kessukätkö ja Faramir varoittaa Cirith Ungolin uhasta.

Kuvan laatu on virheetön kuten teatteriversiossakin. DD5.1EX:n lisäksi mukana on entistäkin muhkeampi, aito 6.1-raitainen DTS-ES. Eroa ääniraitojen välillä ei ole kovin helppo huomata. Neljällä levyllä, joten ekstroja riittää. Neljä elokuvan mittaista kommenttiraitaa, joihin osallistuu kaikkiaan 40 tuotantoon osallistunutta.

Kolmannella levyllä: viisi ennen näkemätöntä dokumenttia. Kirjasta käsikirjoitukseksi, Keski-Maan synty, Keski-Maan suunnittelu, Weta-työpaja ja Sméagolin synty. Kaksi interaktiivista karttaa: Keski-Maa ja Uusi-Seelanti Keski-Maana. Kuvagallerioissa yli 1500 kuvaa kommentein.

Neljännellä levyllä: kahdeksan dokumenttia. Kamerat Keski-Maassa, "Bigatures", leikkaaminen, musiikki, äänimaailmat, Kolmannen ajan soturit, Helmin syvänteen taistelu on päättynyt ja Weta Digital. Interaktiivinen Helmin taistelun äänidemonstraatio. Kuvagallerioissa yhteensä lähes 300 kuvaa.

Samaan aikaan julkaistiin myös Collector’s DVD Gift Set, joka sisälsi Klonkku-patsaan, 44-sivuisen Klonkku-kirjan ja keräilyesinesarjan luomista kuvaavan DVD-levyn. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Peter Jackson
Pääosissa: Elijah Wood Ian McKellen Viggo Mortensen
Tarina: J.R.R. Tolkien Fran Walsh Philippa Boyens Stephen Sinclair Peter Jackson
Kuvaus: Andrew Lesnie
Musiikki: Howard Shore

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2002Kesto: 214 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.40
Ääniraita: DTS6.1ES
Dolby Digital 5.1EX
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään