DVD - Arvostelu

Gladiaattori - Special Two Disc Limited Edition DVD arvostelu kansi

Gladiaattori - Special Two Disc Limited Edition

Gladiator 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Isänrakkaus tai sen puute määrittelevät sekä keisari Commoduksen (upea Joaquin Phoenix) että kenraali Maximuksen (pätevä Russell Crowe) käyttäytymisen. Elokuvana tämä muistuttaa Mannin Rooman valtakunnan tuhoa ja Kubrickin Spartacusta.

Tarina on klisee. Henkilöihin suhtaudutaan etäisesti, mutta ne ovat todellisia. Varsinkin tv-sarjasta Minä, Glaudius tuttu Derek Jacobi vetää hyvän sivuroolin.

Visuaalisesti upea, mutta ennen kaikkea audion riemujuhlaa. Näin elokuvan oululaisessa teatterissa, jossa ei ollut kuutta kanavaa käytössä ja elokuva kärsi niin pahasti, että neljäkin tähteä tuntui olevan tiukassa.

DVD tarjoaa kaksi upeaa ääniraitaa, joita on mielenkiintoista verrata. Kyse on makuasioista: DTS saattaa olla hieman erottelukykyisempi ja dynaamisempi. Molemmat osaavat luoda Rooman kadut, Colosseumin taistelut ja barbaarirytinät olohuoneeseen. Kahdella levyllä. Ekstroissa ohjaajan kommentoimia poistettuja kohtauksia runsaasti, stillejä, storyboardeja, Spencer Treat Clarkin (Commoduksen sisarenpoika) "My Gladiator Journal" -päiväkirja, 25 min. dokumentti ja 50 min. gladiaattorihistoriaa. Crowe on mainio näyttelijä, mutta kommenteissaan aikamoinen juntti. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Ridley Scott
Pääosissa: Russell Crowe Joaquin Phoenix
Tarina: David Franzoni John Logan William Nicholson
Kuvaus: John Mathieson
Musiikki: Lisa Gerrard Hans Zimmer

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään