Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Pacific Rim

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Eihän tämä ole kuin kolmentähden elokuva, jos oikein tarkkoja ollaan ja liikutaan yleisellä skaalalla, mutta vaativassa lajityypissään tästä on vaikea panna paremmaksi. Siksi neljä tähteä on perusteltu. Jopa katselukokemuksen aloittaminen olisi tuntunut ylitsekäymättömältä, jollei ohjaajan pallilla heiluisi itse Guillermo del Toro.

Jättiläisrobotti-genre ei ole niitä vetovoimaisempia. Transformers-hyökyaallon vanavedessä jopa vanhoissa japanilaisissa Toho-yhtiön hirviökamppailuissa tuntuu olevan ainakin nostalgiavetoista viehätystä.

Del Toro käytännössä yhdistää lajityypin erilaiset perinteet ja tekee sen maittavan raikkaalla tavalla sekä kliseitä vältellen.

Maapalloa nimittäin uhkaa jälleen kerran ulkoavaruudellinen vaara, joka tulee lihaksi erilaisina jättiäishirviöitä. Niitä tupsahtelee mannerlaattojen väliin ilmaantuvasta portaalista. Ihmiskunta puolustautuu jättiläisroboteilla.

Monotonisuus vältetään, koska sekä robotit että kaijut ovat kaikki persoonallisia, toisistaan erottuvia. Tämä luo melskeeseen tajuttavuutta myös keski-ikäiselle katsojalle. Tästä nauttiakseen ei myöskään tarvita vuosikausien tietokonepelaamisen kokemusta.

Elokuva ei ota itseään liian vakavasti. Paatosta lähestytään, mutta siltä pelastutaan. Lopputekstit kannattaa sitten katsoa loppuun.

Laadukas kuva ja ääniraita tarjoavat referenssitasoisen kokemuksen. Kahdella levyllä, joten ekstroja riittää: kommenttiraita, 86 min. dokumentit, interaktiivinen ohjaajan muistikirja, kuvagalleria, 4 min. poistettuja kohtauksia, ja 4 min. epäonnistuneita kohtauksia. Mukana on myös digitaalinen kopio. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Guillermo del Toro
Pääosissa: Charlie Hunnam Idris Elba Rinko Kikuichi Charlie Day Ron Perlman
Tarina: Travis Beacham Guillermo del Toro
Kuvaus: Guillermo Navarro
Musiikki: Ramin Djawadi

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 131 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051895249956

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään