DVD - Arvostelu

Big Fish DVD arvostelu kansi

Big Fish

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Mykistävän ihastuttava, sadunomainen kertomus tarinasepästä (Ewan McGregor/Albert Finney), jonka nuoruuden kalajutuissa on ripaus totuutta ja paljon henkeä mausteena. Tim Burtonin Daniel Wallacen romaanin pohjalta ohjaama, mutta onneksi ratkaisevasti lähempänä Forrest Gumpia kuin Saksikäsi Edwardia. Tarina on harvinaisen hienosti rytmitetty, eikä kertaakaan edetä liian nopeasti tai hitaasti. Mielenkiintoisten hahmojen rooleihin on löydetty sarja täydellisen osuvia näyttelijöitä, ja jopa sivuosiin on saatu Danny De Viton ja Steve Buscemin kaltaisia nimekkäitä tähtiä.

Kuva on kauttaaltaan kohtalaisen tarkka, mutta etenkin tummissa kohtauksissa toisto jättää toivomisen varaa. Väritoisto on tarkoituksellisen vaihtelevaa, ja muuttuu huomattavasti siirryttäessä nykypäivästä tarinoihin ja takaisin. Kohinaa on alati läsnä, mutta muutoin vaikutelma on miellyttävän levollinen. Ääniraita on selkeä, vivahteikas ja tilanteen mukaan myös kohtalaisen tehokas. Tilakuvaa ei hyödynnetä siinä määrin kuin kuvasto olisi sallinut, mutta kokonaisvaikutelma on kuitenkin selkeä, pirteä ja musikaalisen vivahteikas. Ekstroissa on mielenkiintoinen ohjaajan kommenttiraita (toisin kuin englanninkielinen tekstitys väittää, ei haastattelijana ole "Maxwell Bridiay Burton ja Burtonilta" vaan "Burton on Burton" -elämänkerran kirjoittaja Mark Salisbury), sisältödokumentteja (21 min.), making of -dokumentteja (31 min.), triviatietokilpailu ja anamorfinen traileri. Ekstroja ei ole tekstitetty suomeksi. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Tim Burton
Pääosissa: Ewan McGregor Albert Finney Helena Bonham-Carter Alison Lohman
Tarina: Daniel Wallace John August
Kuvaus: Philippe Rousselot
Musiikki: Danny Elfman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2003Kesto: 120 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.84
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 107742EAN: 5050582246490
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään