DVD - Arvostelu

Pähkinäprinsessa DVD arvostelu kansi

Pähkinäprinsessa

Ai ni ai wo 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Berliinin elokuvafestivaalien Hopeisen Karhun voittanut kaupunkikuvaus yhdistelee holtittomasti viatonta rakkautta ja järjestäytynyttä rikollisuutta. Nuorten ihmisten rakastuminen jää valitettavan etäiseksi, ehkä osin liian korean ulkokuoren vuoksi. Jos ohjaaja olisi syventynyt elokuvan mielenkiintoisimpiin teemoihin, nuorison päämäärättömyyteen ja vanhempien välinpitämättömyyteen, olisi kokonaisuus varmasti ollut hallitumpi. Kuten perinteiseen aasialaiseen tyyliin kuuluu, niin myös tässä taiwanilaiselokuvassa herkutellaan teinitytöillä. Välillä tytöt joutuvat väkivallan välikappaleiksi ja välillä taas myyvät vähissä vaatteissa ”yrttilehtiin” kiedottuja pähkinöitä ohikulkijoille. Vaikka näitä ”yrttejä” myydään Taiwanissa laillisina ja pähkinät ovat näemmä oikeastikin tyttöjen ainoa virallinen myyntituote, ei elokuva missään tapauksessa sovi ala-asteikäisille. Suomen Elokuvatarkastamossa on taidettu sokaistua samaisiin pikkutyttöihin, ei katsottu todellisiin tapahtumiin elokuvan takana.

Kuva on mattapintaisuudestaan huolimatta tarkka, värit ovat erityisen lämpimät. Ääniraita ei ole aivan kuvan veroinen. Puhe jää etäälle. Lisämateriaaleja ei ole lainkaan. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Lin Cheng-sheng

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2000Kesto: 101 minuuttia
Julkaisija: Pan VisionKuva:
Anamorfinen 1.85
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 105081EAN: 6416335176725
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Pan Vision) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään