DVD - Arvostelu

24 - 1. tuotantokausi DVD arvostelu kansi

24 - 1. tuotantokausi

24 - Season One 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Vuorokauden aikajanalle taidokkaasti rakennettu jännityssarja CTU-antiterrorismiyksikön agentista (aina loistava Kiefer Sutherland), jolla on 24 tuntia aikaa yrittää estää presidentin salamurha ja pelastaa perheensä terroristien käsistä. Toimii samalla tasolla kuin Taistelutoverit tai Salaiset kansiot kulta-aikanaan, eli genrensä ehdotonta eliittiä - itseoikeutettu mittapuu, jota vasten tulevat trillerit punnitaan. Jenkkituotannoksi myös hämmästyttävän konstailematon, eikä sankaristakaan ole tehty partiopoikaa, vaikka ajoittain muutoin toki teräsmiestä mukaillaan. 24h-formaatti on toimiva ja antaa oman lisänsä koheesioon, mutta kyseessä voisi olla pitempikin ajanjakso ilman että kerronta valtavasti muuttuisi. Sarjan vahvuus ei olekaan uudessa tosi-TV:tä mukailevassa formaatissa, vaan loistavan tiiviiksi ja teräväksi kirjoitetussa tarinassa sekä mainioissa hahmoissa. Näin ollen ei ole mikään ihme, että sarjan toinen kausi pistää vielä astetta paremmaksi, vaikka uutuusarvo onkin jo hiipunut.

Kuva on kiitettävän tasokas, mutta kaukana täydellisestä. Reunavärinää esiintyy ja asteittainen kohina on jatkuvaa, mikä onneksi sopii hyvin kerronnan henkeen. Ääniraita toistaa runsaan dialogin elävän tarkasti ja niin tehosteista kuin musiikistakin löytyy iskua. Tilatuntu on DS-koodauksesta johtuen verrattain vaatimatonta. Miinusta tulee niukoista ekstroista (asia mikä näyttäisi korjautuneen 2. kauden julkaisussa) ja rasittavasta menu-suunnittelusta, jossa jaksosta toiseen siirtyminen on tehty tarpeettoman vaikeaksi - toivottavasti ensikaudella mukaan saadaan näytä kaikki -vaihtoehto niin maratoni on ensikerralla häiriöttömämpi. Animoituja valikoita ei myöskään kannata jäädä tuijottamaan, jos tarina ei ole entuudestaan tuttu. Ekstroissa aidosti vaihtoehtoinen loppu ja 2. kauden lyhyt mainos. Ohjaajat: Stephen Hopkins, Winrich Kolbe, Bryan Spicer, Davis Guggenheim, Jon Cassar, Frederick K. Keller, Paul Shapiro. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Useita

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2001-2002Kesto: 1080 minuuttia
Julkaisija: FSFilmKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Surround
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FSFilm) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään