DVD - Arvostelu

007 ja kultasormi Special Edition DVD arvostelu kansi

007 ja kultasormi Special Edition

Goldfinger 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Toiseksi paras 007-elokuva. Turhasta vaatimattomuudesta ei voi syyttää: Sean Connery kellistää kolme naista 15 minuutissa.

Hienossa alkujaksossa sukelluspuvun alta löytyy valkoinen smokki. Se kuuluu populaarikulttuurisen historian visuaalisiin muistikuviin, joka teki aikalaiskatsojiin lähtemättömän vaikutuksen.

Conneryn lihaksi luomaa hahmoa tuetaan monin hienoin sivuroolein: itse vastapooli Kultasormi (taidolla dubattu saksalainen Gert Fröbe), paras bond-tyttö Pussy Galore (mitähän Honor Blackman tuumasi roolihahmonsa nimestä, vapaasti suomennettuna "Pimppiä yllinkyllin"?) ja ylimaallisen vahva turvamies Oddjob (Harold Sakata) tappavine silintereineen.

Juonesta viis, mutta kovin vaatimaton ei ole rikollisten suunitelmakaan: Fort Knoxin kultavarastot ryöstämällä saataisiin maailmantalous sekaisin. Nykypäivänä se tarkoittaisi sitä, että Sampo Pankki ottaisi huolekseen kaikkien muiden pankkien tietojärjestelmät.

Ääni on mono, mutta tulee selkeästi keskikaiuttimesta. Kuva näyttää paremmalta kuin koskaan. Värit ovat hieman hailakat ja trikkikuvat erottuvat selvästi. Retropatinaanhan se kuuluukin.

Aavistuksen parempi laatu kuin kahdessa edeltäjässään, vaikka tästä masterista on käpälöity maailmanennätys kopioita.

Enemmän ekstroja kuin voisi kuvitella: kaksi dokumenttia keskeisine haastatteluineen. Sama materiaali julkaistiin Suomessakin erillisenä VHS-kasettina. Ohjaajan kommenttiraita, still-kuvia, promomateriaalia, radiohaastatteluja, traileri ja 8 sivun lehtinen. Upeat valikot. Voi niitä, jotka hankkivat koko Bond-sarjan aikoinaan kalliina VHS-sarjana ja pan&scannattuna! Tosin tästäkin panee vielä paremmaksi Ultimate Edition, joka julkaistiin 2006. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Guy Hamilton
Pääosissa: Sean Connery Gert Fröbe Honor Blackman Harold Sakata
Tarina: Richard Maibaum Paul Dehn Ian Fleming
Kuvaus: Ted Moore
Musiikki: John Barry

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1964Kesto: 105 minuuttia
Julkaisija: EgmontKuva:
Anamorfinen 1.77
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 6420614608753
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Egmont) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään