DVD - Arvostelu

Eyes Wide Shut DVD arvostelu kansi

Eyes Wide Shut

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Eyes Wide Shutin ensimmäiset 1,5 tuntia ovat elokuvan historian latautuneinta aineistoa. Komeaa kuvausta, erinomaista näyttelemistä.

Aihe on vielä keskeinen ja vaiettu: mitä ovat avioparien vaietut seksuaaliset mielihalut? Mikä toinen elokuva voisi alkaa siten, että Nicole Kidman kysyy wc-pöntöltä Tom Cruiselta, miltä hän näyttää? Cruise on erinomainen tässä roolissa. Kokemattomien kauniiden ihmisten illuusiot piirtyvät tarkasti.

Jenkkiversiosta siivottiin alastomuutta. Jännittävä elokuva, jonka loppupuoli ei tarjoa aivan alkuun verrattavaa täyttä intensiteettiä. Kaikki on kuitenkin ohjaajalla hallinnassa. Mitäpä siitä, jos koko show ei ollutkaan yhtään mitään. Sellaistahan se elämä on.

Stanley Kubrickin viimeinen elokuva esitetään 1.33:1-kuvasuhteella. Jenkeissä ilmestynyt DVD-boxi osoitti, että ohjaaja ei välttämättä halua kaikkia elokuviaan laajakangaskopioina pienille tv-ruuduille. Itse asiassa DVD-versio antaa enemmän kuin teatteriensi-ilta. Kubrick kuvasi joutsenlaulunsa ns. openmattena, jolloin teatteriversiosta sipaistiin ylhäältä ja alhaalta siivut pois. Näin saatiin widescreen-versio. Kerrankin voimme katsoa 1.33:1-kuvasuhteen DVD:tä erityisen tyytyväisenä.

Ekstroissa pääparin ja Steven Spielbergin kommentit ohjaajavelhosta. Cruise ja Kidman vetistelevät. Spielbergin osuudessa on sisältöä. Hän kiteyttää Kubrickin nerokkuuden: työt paranevat aikojen saatossa ja niitä tulee väkisinkin katsotuksi useaan kertaan. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Stanley Kubrick
Pääosissa: Tom Cruise Nicole Kidman
Tarina: Arthur Schnitzler Stanley Kubrick Frederic Raphael
Kuvaus: Larry Smith
Musiikki: Jocelyn Pook

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1999Kesto: 153 minuuttia
Julkaisija: Sandrew MetronomeKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sandrew Metronome) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään