DVD - Arvostelu

Pimeä käytävä DVD arvostelu kansi

Pimeä käytävä

Dark Passage 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Jo alkukuvistaan, erikoisella subjektiivisella kameralla kuvattu Humphrey Bogart -kaanonin väliteos, joka onnekseen on jäänyt vähemmän toistetuksi televisiolevityksessä. Nyt katsoja voi kuitenkin nauttia Bogien ja vaimonsa Lauren Bacallin kemiasta, ja nykypäivän Friscon kävijä Golden Gaten ja Fishersman’s Wharfin erilaisista näkymistä. Bogien kasvot näytetään vasta plastiikkakirurgin jäljiltä (!) ja miehen mittaakin liioitellaan 178 senttiin radion etsintäkuulutuksessa. Perustuu David Goodisin romaaniin.

Alkaa aidolla 1.37:1-kuvasuhteella, mutta muuttuu alkutekstien jälkeen kokokuvaksi. Voi tosin olla, että kuvaa on muokattu kroppaamalla. Parempaan suuntaan ollaan täten menossa, mutta kannen 1.37:1 –tietoon täytyy suhtautua varauksella. Tarkka ja vähärakeinen mustavalkokuva kärsii aika lailla vertikaaleista hiushalkeamista. Selkeä monoraita. Ekstroihin on tallennettu 11 min. dokumentti, Bogien riemastuttava esiintyminen Looney Tunes –animaatiossa (1947) ja traileri.

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Delmer Daves
Pääosissa: Humphrey Bogart Lauren Bacall
Tarina: Delmer Daves David Goodis
Kuvaus: Sidney Hickox
Musiikki: Franz Waxman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1947Kesto: 102 minuuttia
Julkaisija: SandrewKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital Mono
  EAN: n/a
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sandrew) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään