Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Christine - tappaja-auto

Christine 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Auto- ja rockfriikeille. Ohjaaja John Carpenter sanoo tätä pelkäksi rutiinityöksi eikä siitä sen enempää. Kriitikotkin haukkuivat alimpaan rakoseen.

Mutta sanottua parempi tämä on. Stephen King -filmatisoinnit ovat vaikeita toteuttaa kankaalla laajan tunne- ja tapahtumaskaalansa vuoksi.

Elokuva tavoittaa kirjan sanoman hyvin. Kirjan jokainen luku alkoi 1950-luvun rocklyriikalla, jossa kerrottiin autoilusta.

Väinö Linnan Jussi Koskela ei vaimolleen liiemmin virkannut, mutta puhui hevoselleen. Jenkit puhuvat autoilleen.

Plymouth Fury 58:n tekoset kuuluvatkin symboliseen sarjaan. Kuvaa myös nuorten elämää vuonna 1979 hienosti. Juuri samaan aikaan Suomessakin riehui 1950-luvun nostalgiavillitys Teddy & the Tigerseineen, sarkatakkeineen ja amerikanaatteineen.

Kuva ja ääni ovat molemmat kehittyneet kivasti aiemmasta DVD:stä. Kuva on toki edelleen ripauksen pehmeä, mutta jälki on moitteettoman vakaata ja väritoistoaan myöten luontevaa. Reunavärinä on jäänyt HD-kuosin myötä pois ja jälki on miellyttävän jäsentynyttä niin päivänvalossa kuin varjoissakin - vaikkei antia erityisen erottelevaksi voikaan kehua. Ääniraita toistaa dialogin selkeästi ja musiikin vetoavasti, joskin hivenen tunkkaisesti.

Ekstroissa ohjaajan ja elokuvantekoa innolla ahmineen Keith Gordonin kommenttiraita, poistettuja kohtauksia (25 min.) ja kolme hyvää retrospektiivistä making of -henkistä koostetta (48 min.). (PS/IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: John Carpenter
Pääosissa: Keith Gordon John Stockwell Alexandra Paul Robert Prosky Harry Dean Stanton
Tarina: Stephen King Bill Phillips
Kuvaus: Donald M. Morgan
Musiikki: John Carpenter Alan Howarth

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1983Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään