DVD - Arvostelu

The Terminator - Special Edition DVD arvostelu kansi

The Terminator - Special Edition

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Maailman ensimmäinen hyvin toteutettu robottielokuva sai alkunsa ohjaaja James Cameronin kuumehouruisessa päässä roomalaisessa hotellissa. Menestystä avitti myös pakollinen kahdeksan kuukauden viivästyminen, kun Arnold Schwarzenegger joutui tekemään Conanin jatko-osaa. Cameron sai piirtää käsikirjoituksen kuva kuvalta, ja normaali kiire jäi pois. Nälkäkin auttaa: Cameron on kertonut syöneensä äidin lähettämien McDonalds-alennuskuponkien avulla pari hampurilaista päivässä.

Uusi monikanavaääni on upea, yllättävänkin luonteva. Monomateriaalista löytyi tarpeeksi tavaraa. Äänimaailma ei tietysti yllä T2:n tasalle, sillä 10 vuodessa tekniikka meni paljon eteenpäin. Image Entertainmentin R1-versioon verrattuna siis suuria parannuksia. Anamorfisuus lisää resoluutiota, mutta myös autorisointiin on panostettu. Katso esimerkiksi lelurekan säleikköä ajassa 11.50: se ei enää väreile kuten ennen. Cameron käytti 1980-luvulla perin herkkää filmiä, joten rakeisuudelle ei ole ihmeitä pysytty tekemään. Tämä huomioon ottaen hieno levy.Ekstroja riittää: 18 min ja 60 min dokumentit, seitsemän poistettua kohtausta (vain yhdessä Arska), kolme traileria, tv-mainoksia, ohjaajan stillejä, tehostemies Stan Winstonin kuvia, efektikuvia, pr-materiaalia, alkuperäiskäsikirjoitus ja 8-sivuinen triviavihko. DVD-ROM-osiossa kolme käsikirjoitusversiota. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: James Cameron
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger Linda Hamilton Michael Biehn
Tarina: James Cameron Gale Anne Hurd Harlan Ellison William Wisher Jr.
Kuvaus: Adam Greenberg
Musiikki: Brad Fiedel

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1984Kesto: 103 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.82
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään