Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

X-Men

Ryhmä X 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Ryhmä X:n ensimmäinen yhteinen seikkailu sivuttaa trendikkäiden syntytarinoiden sudenkuopat ja singahtaa suin päin tyylipuhtaan supersankariseikkailun pauloihin. Magneton syntyvaiheita nähdään yhden tehokkaan alkukohtauksen verran ja sekä Wolverinen että Roguen alkuaskelia valaistaan kahdella nopella takaumalla. Muut hahmot saavat tyytyvä sivuhuomautuksiin, ja hyvä näin. Pitkäveteisen alkusoiton sijaan kerronnan paino on vahvasti tässä hetkessä ja tapahtumat saavat näin lentävän lähdön.

Pitkään suunnittelupöydällä pyörineeseen elokuvaan sovitettiin monia Hollywoodin ykkösnimiä James Cameronista Robert Rodriquetziin ennen kuin "Usual Suspects" elokuvallaan maineeseen ponnahtanut Bryan Singer suostui tarttumaan tehtävään. Nykyään erottamattomasti Wolverineksi mielletty Hugh Jackman oli hänkin myöhäinen valinta rooliin kuvausten jo alettua. Ehkä tämän etsikkoajan tarjoamat mahdollisuudet lukuisten käsikirjoitusversioiden hiomiseen olivat hyvästä, sillä lopputulos on fantastinen, mutta samalla uskottavasti tosielämän syrjään tarrautuva seikkailu, joka asettaa mutantit yhteiskunnan hylkiöiksi ja radikaalien valintojen eteen.

Kiitettävän tasokas kuva on filmimäinen ja luontevan jäsentynyt. Mielikuvituksekkaat miljööt ja efektit toistuvat komeasti, mutta aivan kirkkaimmasta teräväpiirtokuvasta ei ole kyse. Häviöttömään muotoon päivitetty ääniraita ottaa kaiken irti fantastisista tehosteista ja on kaikkea mitä odottaa sopii.

Elokuvaan nivotuissa ekstroissa ohjaajan ja Brin Peckin kommenttiraita, poistettua ja/tai pidennettyä kohtauksia ja making of-henkisiä klippejä. Raitojen välillä liikkumista helpottaa valinnainen ruudun alareunassa näkyvä palkki, joka kertoo tekstimuodossa mitä milläkin raidalla kulloinkin tapahtuu. Lisäksi mukana on hajanainen making of -kooste (22 min.), ohjaajan haastattelu (6 min.), kuvagalleria, tv-spotteja, muiden X-men elokuvien trailereita, näytteitä esianimoinneista ja soundtrackin mainos. Yhdellä levyllä. Elokuva on julkaistu osana "X-Men and the Wolverine: Adamantium Collection" -boksia, jonka elokuvat arvostelemme oppaassa erillisinä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Bryan Singer
Pääosissa: Hugh Jackman Patrick Stewart Ian McKellen Halle Berry Famke Janssen Bruce Davison Rebecca Romijn-Stamos Ray Park Tyler Mane Anna Paquin
Tarina: Tom DeSanto Bryan Singer David Hayter
Kuvaus: Newton Thomas Sigel
Musiikki: Michael Kamen

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2000Kesto: 104 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTSDHMA5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112705077

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään