DVD - Arvostelu

Matka maan keskipisteeseen DVD arvostelu kansi

Matka maan keskipisteeseen

Journey to the Center of the World 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Kriitikot lyttäsivät uuden maankeskipisteseikkailun suurin piirtein niin syvälle kuin ihminen kaivamalla yltää. Olikin myönteistä huomata, kuinka viihdyttävä tämä seikkailu kuitenkin on.

Tuskin tätä kannattaa katsoa normaaliversiona, mutta itse 3D-elokuva kertoo tekniikan menneen huikeita askelia eteenpäin aivan viime vuosina. Vanhoista ViewMaster-kiekoista tuttu terävä kolmiulotteisuus on nyt oikeaa liikettä ja ihastuttaa kaikkia lapsenmielisiä. Toimivimmillaan tämä on hienovaraisissa perspektiiveissä, eikä suinkaan T. Rex –rymistelyissä.

Henkilöhahmot ovat sympaattisia. Sekin miellyttää, että tarina haluaa vilpittömästi kunnioittaa Jules Vernen alkuperäistä romaania (Voyage au centre de la terre, 1864), jonka jäljissä trio lähtee Islantiin. Lukekaa ihmeessä tämä klassikko.

Laadukas kuva (anamorfinen 1.78:1) ja DD5.1-ääniraita toimivat hyvin molemmissa versioissa. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että vanhat, aiemmista levyistä käyttöön jääneet kolmiulotteiset lasit eivät toimi. Levyn mukana tulee vain kahdet 3D TrioScopics -lasit, joten kovin isolle ryhmälle tätä ei ole tarkoitettu. Kahden levyn version ekstroihin on tallennettu kommenttiraita, kaksi peliä ja 19 min. dokumentit. Dokumenteista voi bongata jopa kaksi Edgar Rice Burroughsin Pellucidar-romaanin kantta, joiden taiteesta vastasi tietysti kuolematon pulpkuvittaja J. Allen St. John. Elokuvan tekijöiden taustadiggailu nousee näin selvästi useimpien kassamagneettien suoltajien yläpuolelle. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Eric Brevig
Pääosissa: Brendan Fraser Josh Hutcherson Anita Briem
Tarina: Michael D. Weiss Jennifer Flackett Mark Levin Jules Verne
Kuvaus: Chuck Shuman
Musiikki: Andrew Lockington

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2008Kesto: 99 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 207492EAN: 6438044104851

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään