Kino - Arvostelu

The Hateful Eight

Uusi Quentin Tarantinon elokuva on automaattinen merkkitapaus. The Hateful Eightin odotusarvoa ei vähentänyt ilmoitus Ennio Morriconen paluusta elokuvasäveltämisen pariin, olihan ennakkotiedoissa vieläpä kerrottu kyseessä olevan jollain tasoilla perinteinen lännenelokuva.

Morriconen hyökkäävä score tanssahtelee tasapainossa kuvaaja Robert Richardsonin 65-millisen filmin kanssa. Koko kauneus on kuvattu Ultra Panavisionin seiskakymppisen läpi. Valtavirtatoiminnassa kannuksensa hankkinut leikkaaja Fred Raskin antaa tilanteiden johtaa itse itseään, luonnollista kautta. Tarina kantaa, leikkaamatta jättäminen on leikkaamista. Tekniikan ollessa kohdallaan, jää huomio tärkeimmälle.

Quentin Tarantino on poikkeuksellinen käsikirjoittaja. Jokaisena hetkenä tuntee elokuvan pursuavan mestarin kädestä. Alla kytevä väkivallan, sovinismin ja rasismin ilmapiiri erottaa Tarantinon monista tekstivetoisen draaman tekijöistä. Pinnalla käsitellään vihaa, luottamusta, epäuskoa, valheita. Tarantinon synnyttää taitavaa agathachristiemäistä mysteeriä lännenelokuvalavasteissa. Ja näiden ryökäleiden kera.

Väkevää tekstiä tulkitsee luottojoukkue. Palettia pitää pystyssä Samuel L. Jacksonin intensiivisyys. Walton Gogginsin kuminaama lisää oman huumorinsa rakentaen yhtymiä komediallisten lännenelokuvien aikaan. Elävänä tai kuolleena etsintäkuulutettu Jennifer Jason Leigh pitää paikkansa aatelistossa.

The Hateful Eight sisältää monilla sektoreilla yhtäläisyyksiä Tarantinon esikoiseen. Se on kuin Reservoir Dogs toisessa ajassa ja paikassa, puhtaaseen dialogiin nojaava yhden tilan kamaridraama. Tarantino on valinnut miljööksi ja maisemaksi lumisen wyomingilaisen vuoristomajan. Se oli vain yksi mahdollinen valinta. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Quentin Tarantino
Pääosissa: Samuel L. Jackson Kurt Russell Jennifer Jason Leigh Walton Goggins Demián Bichir Tim Roth Michael Madsen Bruce Dern Channing Tatum Quentin Tarantino (ääni)
Tarina: Quentin Tarantino
Kuvaus: Robert Richardson
Musiikki: Ennio Morricone

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 168 minuuttia
Julkaisija: Finnkino 
  
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Finnkino) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään