DVD - Arvostelu

Jumper DVD arvostelu kansi

Jumper

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Kesän kalkkuna, tulihan se sieltä. Jumper on sellainen pahimmasta päästä. Resurssit ovat olleet melkoiset, koska kuvaukset ovat vaihdelleet Detroitista Roomaan ja Kiinasta Kairoon, mutta budjetti on kannettu kaivoon.

Scifi-virityksillä varustettu aihe kertoo ihmisistä, jotka pystyvät liikkumaan ajatuksen voimalla paikasta toiseen. Jauntaamiseksi kutsuttu idea on käytetty monessa scifi-romaanissa ja teleportaatiokin jo Star Trekissä. Jumpereita jahtaavat erikoisjoukot, tällä kertaa paladiinit, taas syövyttävät jokaista toimintaelokuvaa.

Salamaleikkauksilla tehdyt kohtaukset, myötähäpeää aiheuttava dialogi ja täysin tyylitajuttomat dramaturgiset ratkaisut saavat katsojan hermoromahduksen partaalle.

Ehkä tästä pitää se lippalakkikansa, joka täyttää vanhan bemarin edestä taakse.

Kaiken huipuksi tajuan vasta puolen tunnin päästä, miksi pääosanesittäjä tuntuu niin sietämättömältä. Hän on Anakin Skywalkerina Star Wars kakkos- ja kolmosassa jo katsojia kiduttanut Hayden Christensen. Ohjaajan meriitteihin kuuluu puolestaan Mr. ja Mrs. Smith, joka ärsytti aikoinaan miltei yhtä paljon.

Kuva ja ääniraita ovat korkeatasoiset, mutta pelkkä tekniikka ei riitä, kun kuvaajille ja äänittäjille on annettu tällainen ohjeistus. Jos tästä ei tule pää kipeäksi niin ei mistään. Ekstroissa kommenttiraita, yhteensä 67 min. dokumentit ja kuusi poistettua kohtausta (11 min.). (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Doug Liman
Pääosissa: Hayden Christensen Di.ne Lane Samuel L. Jackson
Tarina: David S. Goyer Jim Uhls Simon Kinberg Steven Gould
Kuvaus: Barry Peterson
Musiikki: John Powell

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2008Kesto: 85 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.35
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 206231EAN: 6438044168853

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään