Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Under the Dome - kausi 1

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Stephen Kingin romaaniin pohjautuva TV-sarja tipauttaa Chester's Millin pikkukaupungin päälle valtavan läpinäkyvän, mutta läpipääsemättömän kuvun eristäen asukkaat muusta maailmasta. Kierolta ihmiskokeelta kovasti vaikuttavan tilanteen takana saattaa olla armeija tai yliluonnolliset voimat, mutta asukkaille kupu tuo joka tapauksessa monenmoista jännitystä.

Koukuttavan napakasti käynnistyvä sarja luo hienosti jännitteitä ihmisten välille, eivätkä kitkan syyt todellakaan ole aina samat. Vihaa, rakkautta, pelkoa, juonittelua ja selviytymisvimmaa mahtuu tapahtumiin yhtäläisissä määrin, eivätkä suvannot nosta päätään kuin vasta sarjan puolivälin vaiheilla. Niels Arden Oplevin ohjaama piloottijakso on puhdasta rautaa, mutta harmillisesti taso ei aivan pysy yllä Jack Benderin ohjaamissa myöhemmissä osissa. Kingin romaanin aikajänne on tässä venytetty viikosta äärettömyyteen, mikä alkaa näkyä kauden loppua kohden mentäessä, mutta käänteet ovat komeita ja tarina mielenkiintoinen.

Boksi sisältää kaikki 13 ensimmäisen kauden jaksoa neljällä levyllä. Sarjan toisen kauden on määrä käynnistyä Yhdysvalloissa CBS-kanavalla kesäkuun 2014 lopussa. Suunnitelmien mukaan sarjaa tullaan tekemään yhteensä viisi kautta.

Erinomainen kuva tarjoilee elokuvaluokan erikoistehosteet terävästi ja ääniraita komppaa jännitystä hyvin. Musiikkiraita jää turvallisen geneeriseksi tv-kamaksi. Ekstroissa mainio making of -kooste (29 min.), poistettuja kohtauksia valikoiduille jaksoille, mokia, tv-spotteja (3 min.) ja viisi koostetta sarjan synnystä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Niels Arden Oplev Jack Bender
Pääosissa: Mike Vogel Rachelle Lefevre Dean Norris Natalie Martinez Colin Ford Britt Robertson Alexander Koch
Tarina: Stephen King
Kuvaus: Cort Fey

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 540 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 1.78
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112711153

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään