4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Joy

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Joy (hiljaisen vahva Jennifer Lawrence) on maailmansa rattaita puhtaalla sitkolla pyörittävä nainen, joka on hoitaja paitsi lapsilleen myös koko lähipiirilleen. Köyhyyden partaalla keikkuva laiva ottaa uuden suuntiman kun hän keksii uuden mullistavan mopin ja satsaa kaikkensa tämän kaupallistamiseeen.

Joy Manganon tarinaan osittain perustuva nousujohteinen draama on erityisen ajankohtainen nyt kun vastaus kaikkiin yhteiskuntaa ja yksilöitä kohtaaviin haasteisiin tuntuu olevan yksityisyrittäminen. Joy:lla on sentään matalapalkkainen työ, joka tosin tuskin riittää pitämään sähköt päällä kotona, ja isoäidin kultivoima unelma jostakin paremmasta. Elokuva tuo hyvin pian mieleen Renee Zellwegerin tähdittämän "Nurse Betty":n, mutta tälläkään kertaa vastaus ei löydy rakkaudesta tai saippuaoopperoista, vaan ehkä trendikkäästi oman yrityksen perustamisesta ja patenteista.

Saman ohjaajan aiempaa työtä, "American Hustle":a, tunnelmaltaan muistuttava elokuva alkaa omintakeisena draamana, joka vetoaa poikkeuksellisilla henkilöhahmoillaan, mutta samaan aikaan uhkaa puuduttaa arkisella mitäänsanomattomuudellaan. Ruohonjuuritasolta lähtevä kuvaus ja pieteetillä tehty henkilöhahmojen rakentaminen kuitenkin palkitaan lopulta kun menestystä alkaa tulla ja hahmojen todelliset luonteet paljastuvat. Erityisesti QVC-shoppailukanavan vaiheissaan kertomus saa herkullista pitoa, joka puolestaan vie uskottavasti länkkäreistä lainaavaan välienselvittelyyn lopussa.

Arkisuuden ja toismallisuuden välillä häilyvä audiovisuaalinen kuosi toimii erityisesti musiikkiraidan varassa. Sadunomaisista lumivistoista aloittava 4k-kuva on filmimäisen rakeinen, upean värikylläinen, viiltävän vakaa ja miellyttävän erotteleva. Parhaimmillaan jälki on lumoavan erottelevaa, ja vaikka useampi otos siellä täällä jää lähemmäs HD-tasoa on kokonaisuus vaikuttavaa katsottavaa. Äänipuolella virttynyt dialogi antaa paljon sijaa ajatuksille, mutta välttää tylsyyden.

4k-levy on ekstraton, mutta boksista löytyy myös aiempi HD-versio omalla levyllään. HD-version tekstitetyissä ekstroissa turhan referoiva making of (20 min.) ja varsin hyvä Jennifer Lawrencen ja ohjaajan haastattelu (68 min.), joka onnistuu kaivamaan yllättävän paljon mielenkiintoisia tiedonjyviä vaikka haastattelija ei aluksi tunnukaan olevan aivan tehtäviensä tasalla. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: David O. Russell
Pääosissa: Jennifer Lawrence Robert De Niro Edgar Ramirez Diane Ladd Virginia Madsen Isabella Rossellini Bradley Cooper
Tarina: David O. Russell Annie Mumolo
Kuvaus: Linus Sandgren
Musiikki: West Dylan Thordson

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2015Kesto: 124 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
4k HDR 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(S)
Sallittu kaikenikäisille.
  EAN: 7340112730079

Lue myös

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään