DVD - Arvostelu

Paperitähti DVD arvostelu kansi

Paperitähti

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Paperitähti sai inspiraationsa 1970-luvun kohumallista Virpi Miettisestä, jonka edesottamuksia aikansa skandaalilehdistö seurasi tarkasti ja epätarkasti.

Ex-missi Anna (Pitrkko Hämäläinen) katuu avioliittoaan homon (Monsieur Mosse oikeassa tarinassa) kanssa ja kärsii alholismista, mutta ennen kaikkea psykopaaattisesta valokuvaajasta (Kari Väänänen). Itsensä nöyryyttäminen johtuu pakonomaisesta tarpeesta olla olematta yksin.

Sinsänsä mielenkiintoinen aihe kärsii ohjaajan romuluisista otteista, eikä kliseittä tosiaankaan selvitä. Katsoja luultavasti arvaa kaiken tapahtuvan jo etukäteen.

Keskitason kuva näyttää ajoittaisia kelanvaihtojälkiä muistuttavia roskia oikeassa alareunassa. Monoääni syyllistyy suomifilmin helmasyntiin:dialogista ei tahdo saada asiallisella volyymilla selvää, joten päälle pannaan tekstitys. Aika tylsää, koska teksitys vie kohtauksien, varsinkin dialogin. hienovireiset ajoitukset ja rytmitykset. Sinänsä ei siis ole ihme, että puristi ottaa tekstityksen pois myös englanninkielisistä tuotannoista. Ekstroissa 13 min. ohjaajan haastattelu, traileri ja biografia. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Mika Kaurismäki
Pääosissa: Pirkko Hämäläinen Kari Väänänen Hannu Lauri
Tarina: Mika Kaurismäki Antti Lindqvist
Kuvaus: Timo Salminen
Musiikki: Anssi Tikanmäki

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1989Kesto: 88 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 26569EAN: 6416548365213
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Future Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään