DVD - Arvostelu

Tulivuoren juurella DVD arvostelu kansi

Tulivuoren juurella

Under the Volcano 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

“Helvetti on luonnollinen olintilani”, sanoo virastaan irtisanoutunut brittidiplomaatti (Albert Finney). Mies ryyppää aivojaan pihalle hikisessä meksikolaiskylässä toisen maailmansodan aattona, kun vaimo (Jacqueline Bisset) on haksahtanut yhteen syrjähyppyyn nuoren velipuolen (Anthony Andrews) kanssa.

John Huston halusi muiden kollegoidensa tavoin vuosikymmeniä elokuvata Malcolm Lowryn osaksi omaelämäkerrallisiin kokemuksiin perustuvaa romaania. Siihen nähden kuinka vaikeana on pidetty kuvata sitä, mitä miehen aivoissa kuohuu, Huston onnistui hienosti. Aiemminhan hän teki aihepiirin toisen huipputeoksen Night of Iguana.

Suurin kunnia menee Albert Finneylle, joka on brittiläisen tuskaisen näyttelijäkaartin (Laurence Olivier, Richard Burton, Anthony Hopkins) tuskaisimpia.

Miehen tien lisäksi elokuva sivuaa monia mielenkiintoisia teemoja. Natsit, Espanjan vapaustaistelu, sotakokemukset, impotenssi, mustasukkaisuus, käytöstavat ja vaikkapa latinalaisamerikkalaisten empaattisuus rankkoine kääntöpuolineen ovat tärkeitä sivujuonteita siinä missä suurin teema, kuningas alkoholi. Hustonin näkökulma on perin hemingwayläinen: mies kärsii ja muut vikisevät kunnes väkivaltainen kuolema ratkaisee pelin. Omanlaistaan romantiikkaa tämäkin.

Keskitason pehmeähkö kuva ja dialogiin keskittyvä ääniraita. Ekstroissa traileri, triviaruutuja, kuvagalleria ja biografiat. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: John Huston
Pääosissa: Albert Finney Jacqueline Bisset Anthony Edwards
Tarina: Guy Gallo Malcolm Lowry
Kuvaus: Gabriel Figueroa
Musiikki: Alex North

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1984Kesto: 108 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 92082EAN: 6416548924816

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Future Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään