DVD - Arvostelu

Whip and the Body DVD arvostelu kansi

Whip and the Body

La frusta e il corpo 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Italomestari Mario Bavan (salanimellä John M. Old) parhaimmistoon kuuluva kummitustarina viehättää ennen kaikkea kauniilla kuvakopmpositioillaan ja tyylillä käytetyllä väripaletillaan. Tarinakin on vetävä. Suvun mustalammas, Kurt (Christopher Lee), saapuu goottilaisen linnaan jossain Adrianmeren rannalla ja aiheuttaa veljessään sekä tämän uudessa vaimossa outoja tunteita.

Bavamainen kamerankäyttö, hieno värien symboliikka ja hienovarainen tunnelma saavuttavat lajityypille poikkeuksellisen, yleensä vain taide-elokuvista tutun tason. Auteur on ollut työssään. Bava oli Italian Hitchcock, vaikka hän ei toisin kuin tunnetumpi virkaveljensä koskaan saavuttanut vastaavaa mainetta.

Levy kuuluu kolmen levyn Bava-kokoelmaan, joka julkaistiin DVD-formaatin alkuhuumassa. Ei-anamorfinen kuva kohisee ja on rakeinen. Kauniit värit eivät pysy kurissa. Mutta luultavasti tämänkin takana on paljon työtä. Ääniraita ei sykähdytä myöskään. Ekstroissa Tim Lucasin kommenttiraita, musiikkiraita, traileri ja kuvagalleria. Lisäksi hieno triviavihko. NTSC, R0-levy. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Mario Bava
Pääosissa: Christopher Lee Daliah Lavi Tony Kendall

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1963Kesto: 88 minuuttia
Julkaisija: VCIKuva:
1.85
Ääniraita: Dolby Digital Mono
  EAN: 08985982692

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (VCI) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään