DVD - Arvostelu

The Grinch DVD arvostelu kansi

The Grinch

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Dr. Seussin kuuluisa joulusatu erakoneloa viettävästä viherkarvaisesta hapannaamasta, joka vihaa yli kaiken joulua ja siihen hullaantunutta huu-kansaa. Tässä mörököllin naamion takaa löytyy lähes yhtä kuminaamainen Jim Carrey, joka tekeekin mainion suorituksen turhapuromaisena poikamiehenä ja puoli-ilkikurisena keppostelijana. Tahtipuikolla askelia osoittelee leppoisista elokuvistaan tunnettu Ron Howard, mutta vaikka ärjyn tie kohti yhteiskuntaan palauttamista eteneekin suhteellisen sulavasti on tämä rauhattomampi ja jopa epätasaisempi elokuva kuin moni miehen aiemmista. Toki tietty rauhattomuus kuuluu jouluhurlumheihin ja myös Dr. Seussin tarinoihin.

Teknisesti varsin kelvollinen esitys. Kohinaa esiintyy hieman keskimääräistä enemmän, mutta jälki on jatkuvasti miellyttävän tarkkaa ja satumaisen vivahteikas väritoisto hyvin hallinnassa. Monenlaisella prameluurilla höystetty ääniraita on dialogiltaan selkeä, ja jos ei ilahduttavan vivahteikas niin ainakin moninainen. Myös tilakuvaa on hyödynnetty moninaisesti, joskaan silläkään saralla ei tehdä historiaa. Ääniraita on tarjolla hyvin tasavertaisina Dolby- ja DTS-versioina. Erityismaininta elokuvan ilman turhia mainoksia ja lakitekstejä käynnistyvästä levylogiikasta, joka tosin muutoin rasittaa ylettömän pitkillä animaatioillaan. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Ron Howard
Pääosissa: Jim Carrey
Tarina: Dr. Seuss Jeffrey Price Peter S. Seaman
Kuvaus: Donald Peterman
Musiikki: James Horner

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2000Kesto: 101 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.85
Ääniraita: DTS
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 111275EAN: 5050582313406

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään