DVD - Arvostelu

Conan barbaari - Special Edition DVD arvostelu kansi

Conan barbaari - Special Edition

Conan the Barbarian - Special Edition 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

John Miliuksen liki fasistinen tyyli ei toki edusta Howardin näkemystä Conanista, menneiden aikojen soturista. Conan ei pulp-novelleissaan ollut sileäksi bodattu jättiläinen, vaan arpikudosten koristelema teräsjänteinen barbaari. Hollywood tulkitsi sankaria samaan tapaan kuin Tarzania 1930-luvulla. Silti myös väärät tulkinnat ovat näistä populaarikulttuurin ykköshahmoista nautittavia.

Kuva on yhtä laadukas kuin R1 Collector's Editionissa. Vihdoinkin 5.1-kanavalle uudelleen masterointi kaikkien aikojen sword and sorcery -elokuvasta. Ekstrojen tutkiminen vie yhtä paljon aikaa kuin itse leffakin.

Mukana on poistettuja kohtauksia, mm. ohjaaja esittää liskogrillin pitäjää. Milius ja Arnold Schwarzenegger ovat vaivautuneet omalle kommenttiraidalleen. Tehosteosio on tylsä, mutta tuotantokuvat eläväisiä. Mukana on myös trailereita. Parasta on 53-minuutin making of -dokumentti, josta selviää, että ohjaajiksi kaavailtiin mm. Ridley Scottia ja Alan Parkeria. Käsikirjoittaja Oliver Stonea ja tuottaja Dino De Laurentiisia haastatellaan.

Robert E. Howard sivuutetaan edelleen miltei kokonaan, vaikka hänen kirjallisesta tuotannostaan ja elämästään olisi saanut mielenkiintoista tarjontaa. Frank Frazettan ja muiden Conan-julisteet, 1930-luvun alkuperäisten Weird Tales -versioiden kuvitukset ja myös sarjakuvat olisivat voineet saada osansa. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: John Milius
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger Sandahl Bergman James Earl Jones Max von Sydow
Tarina: Robert E. Howard John Milius Oliver Stone Edward Summer
Kuvaus: Duke Callaghan
Musiikki: Basil Poledouris

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1981Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.35
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
  EAN: 6420614629659
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään