DVD - Arvostelu

From Russia with Love - Special Edition DVD arvostelu kansi

From Russia with Love - Special Edition

Salainen agentti 007 Istanbulissa 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Sarjan järjestyksessään toinen yritys on kaikkien aikojen paras Bond-elokuva. Paras sankari (Sean Connery), paras konna (nuori, blondi Robert Shaw), paras Bond-tyttö (Lotte Lenya!) ja paras tunnari. Kirjana mm. JFK:n suosikki.

Kapistukset jo mukana, mutta ne eivät dominoi toimintaa. Bond sellaisena kuin alkuperäiset Ian Flemingin romaanit kuvasivat. Voi vain kuvitella, miltä tätä tuntui katsoa 36 vuotta sitten elokuvateatteri Kino-Aulassa.

Special Edition merkitse huipputasoa - kuvallisesti ja äänellisesti on tehty kaikki, mitä alkuperäisaineistosta saadaan aikaan. Iän toki huomaa, mutta taso on korkea, kun tietää, kuinka monta masteria negoista on tehty. Muutama vuosi sitten tästä pääsivät nauttimaan vain Criterionin huippukalliiden laserlevyjen omistajat.

Älä anna MGM:n widescreeniä ja full framea vertaavan kuvaesimerkin hämätä: tämäkään ei ole vielä Panavision-kuva. Kuvasuhde ei ole toki aito, vaan sitä on hieman trimmattu. Esimerkiksi Q leikkautuu harmillisesti pois Miss Moneypennyn huoneessa. Bond-debyyttiin verrattuna värisävyiltään luonnollisempi versio. Pientä roskaa ja rakeisuutta aika ajoin, mutta parempi kuin koskaan. Monoääni tulee raakana ulos kovalla soitettuna. Väärä NTSC-aika kannessa.

Näyttelijöiden ja tekijöiden ääniraita, 40 min. dokumentti "Inside FRWL", 20 min featurette Harry Saltzmanista, still-kuvia, 8 sivun triviavihko, trailereita ja tv/radio-mainoksia.

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Terence Young
Pääosissa: Sean Connery
Tarina: Richard Maibaum Johanna Harwood Ian Fleming
Kuvaus: Ted Moore
Musiikki: John Barry

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1963Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: EgmontKuva:
Anamorfinen 1.77
Ääniraita: Dolby Digital Mono
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Egmont) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään