4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Grease

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Kuljimme vuonna 1978 sarkatakki päällä, spittarit jalassa ja suavea päässä, mutta suin surminkaan tätä ei olisi voinut mennä katsomaan. Grease pantiin samaan sarjaan kuin Teddy and the Tigers: tekemällä tehtyä, pastissia ja ei-aitoa.

Nyttemmin elokuvan ironisuus auttaa paljon, mutta muotififtarit taisivat ottaa tämänkin ihan tosissaan.

Neljäkymmentä vuotta myöhemmin alkaa harmitella sitä, että kolminaisuus Stigwood-Gibb-Travolta pohjasi elokuvan tunnelman enemmän Broadway-tyyliin. Näytelmä on lähtöisin Chicagosta, jonka oikeat rapparit ja greasersit olivat esikuvia. Kiroilua ja kovia otteita siistittiin turhan paljon.

Pääosapari toki pärjää hyvin, mutta vain yksi kohtaus toimii edelleen täysillä. Se, kun Olivian Newton-Johnin Sandra muuttautuu vampiksi, ja John Travolta jättää Schottin nahkarotsinsa kotiin. Ja vain yksi gagi naurattaa. Se, joka rakentuu vanhan kortsun ympärille.

Kansio sisältää UHD-version ja vanhan Bluray-version. Grease ei ole koskaan missään muodossaan loistanut audiovisuaalisesti, mutta on ollut hyvää keskitasoa aikansa standardit huomioon ottaen. 4K:n ja BD:n ero ei ole suurin suuri, koska televisio skaalaa jälkimmäistä tarkemmaksi. Eikä ainakaan niin tarkka kuva ole, että Newton-Johnin 12 vuoden yli-ikäisyys paljastuisi. Ääniraita soi 1970-lukuisen kapeasti. Ekstroissa ohjaajan ja koreografi Patrica Birchin kommenttiraita, ohjaajan suppea alustus elokuvalle (24 sek.), 50 min. dokumentit, poistettuja kohtuksia (10 min.), vaihtoehtoloppu (vastikään värikäsiteltynä), vaihtoehtoinen animaatioalku, traileri, haastatteluita (yht. 4 min.), sing-along, kuvagalleria ja koosteet elokuvan muistelusta (3 min.), DVD:n julkistusjuhlista (15 min.), koreografiasta (8 min.) ja autoista (5 min.). (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Randal Kleiser
Pääosissa: John Travolta Olivia Newton-John Stockard Channing Eve Arden Frankie Avalon Joan Blondell Edd Byrnes
Tarina: Jim Jacobs Warren Casey Bronte Woodard Allan Carr
Kuvaus: Bill Butler

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Olivia Newton-John ja John Travolta pistävät jalalla koreasti
Olivia Newton-John ja John Travolta pistävät jalalla koreasti

Tekniset tiedot

Vuosi: 1978Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
2160p 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 86704EAN: 7340112745165

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään