Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Water Diviner

Kaivonkatsoja 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Vuonna 1919, neljä vuotta Galipolin veristen taisteluiden jälkeen, isä (Russell Crowe) lähtee etsimään kolmen kaatuneen poikansa luita tuodakseen ne takaisin Australiaan. Kaivonkatsojana kotiseuduillaan ansioitunut mies ei kavahda tehtävänsä mahdottumuutta, alueella jatkuvaa sekavaa tilannetta tai brittihallinnon penseyttä vaan vetää draivilla kohti päämääräänsä.

Russell Crowen esikoisohjaus olisi helposti voinut lässähtää Spielbergin Sotahevosen kaltaiseksi hömpäksi, mutta vaikka nytkin on kyse eräänlaisesta sotasadusta on ote yllättävän vetoava ja tasapäinen. Kahvin purut kupin pohjalla määräävät ehkä askelmerkit ja lojaaliteetit syntyvät kuin salamanniskusta, mutta taival vetää mukaansa.

Elokuvan puitteet ovat mukavasti kohdallaan, mutta tarinan suolaksi nousevat isän ja paikallisten välille syntyvät ihmissuhteet. Russell Crowe on pääosassaan luotettava kivi, mutta suurimman vaikutuksen tekevät häviäjän puolella taistellut komentaja (Ylimaz Erdogan), paikallinen hotellin pitäjä (Olga Kurylenko) ja ruumiiden tunnistamisen tehtäväkseen saanut brittiupseeri (Jai Courtney). Erityisesti Erdogan ja Kurylenko tuovat rooleihinsa uskottavan hillittyä ja kuitenkin nyanssipitoista särmää. Tämä on malliesimerkki suuresta pienestä elokuvasta.

Erinomainen kuva ja ääni. Komea ja eeppisiä mittoja tapaileva kuva on lämpimin sävyin viritetty ja elegantti kuvatessaan niin tomua kuin verta, hikeä ja kyyneleitäkin. Kaunis musiikkiraita katoaa miltei taustalle, mutta täyttää sen tenhoavasti. Ekstroissa suppea, mutta asiallinen making of (19 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Russell Crowe
Pääosissa: Russell Crowe Olga Kurylenko Ylimaz Erdogan Jai Courtney Cem Ylimaz Ryan Corr James Fraser Ben O'Toole Isabel Lucas
Tarina: Andrew Knight Andrew Anastasios
Kuvaus: Andrew Lesnie

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 112 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083043100
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään