4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

War for the Planet of the Apes

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Rauhallisen verkkaisesti etenevä näytös vie Cesarilta perheen ja heittää koko köörin gulagia muistuttavalle vankileirille kolkkoon vuoristoon.

Miljööltään huikea seikkailu kääntää elokuvissa keskimäärin nähdyn perinteisen ihminen vs. eläimet -asetelman päälaelleen, kuten tähän saagaan kuuluu, ja heittäytyy itseriittoiselle tutkimusmatkalle inhimillisyyden rajamaastoon. Karkealla kädellä piirretyt ihmiset edustavat tässä pahuutta ja ajatuksella hönkäilevät apinat sitä sorrettua osapuolta, jonka kärsimys täytyy hyvittää ennemmin tai myöhemmin.

Kovin mustavalkoinen ja synnynnäisen filosofinen eepos käynnistyy hitaasti, ja etenee sittenkin korostetun hidasvetoisesti, mutta tarjoaa tästä huolimatta mielenkintoisen ajatusleikin saagansa jatkoksi.

Huikea kuva on valtaosin lumoavan terävä ja värimaailmaaltaan elävä. Näin siitä huolimatta, että kyse on ilmeisesti 2K-tasossa masteroidusta elokuvasta, joka ei siten yllä puhtain jauhoin 4K-tasolle. Jokunen yksittäinen otos näyttääkin kieltämättä HD:ltä, mutta pääosin jälki on vaikuttavaa. Myös HDR-väritoisto on näyttävästi kohdillaan sateisten metsien ja lumen peittämien kolhojen vuorenhuippujen tulkkina.

4K-version ekstroihin on taltioitu ohjaajan kommenttiraita. Boksin niin ikään sisältämältä HD-versiolta löytyy lisäksi mm. poistettuja kohtauksia ja koosteita. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Matt Reeves
Pääosissa: Andy Serkis Woody Harrelson Steve Zahn
Tarina: Mark Bomback Matt Reeves
Kuvaus: Michael Seresin
Musiikki: Michael Giacchino

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 140 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112740542

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään