Kino - Arvostelu

The Return

On luonnollista, että adoptiolapsen elämässä tulee vaihe, jolloin halu oman biologisen äidin löytämiseksi kasvaa niin suureksi, että on ryhdyttävä toimeen. Omien juurien etsiminen maapallon toiselta laidalta tarjoaa ensiluokkaiset olosuhteet dokumentin ja/tai draamaelokuvan pinnaksi. Tanskalainen The Return ei onnistu raaputtamaan helposti rapisevaa pintaa nimeksikään - vaikka kummankin lajityypin vahvuudet käytettävissä olisivatkin.

Aviottomiin olosuhteisiin syntyneiden korealaislasten adoptointi läntiseen maailmaan on ollut huomattavaa. Kirjaa ei jokaisesta lapsikaupasta ole pidetty. Tanskalaisperheisiin hankitut Karoline ja Thomas kohtaavat paikan päällä Koreassa yllättäviä ongelmia. Perheiden yhteen saattamiseen erikoistunut välitysfirma esittää avuliasta lähinnä näennäisesti.

The Return on sokeasilmäinen ja yksioikoinen turistidokumentointi, josta puuttuu näkökulma sekä elokuvalliset syvyydet. Adoptioon liittyviä tärkeämpiä layereitä ei mietitä kuin varovaisina sivujuonteina. Tämän syksyn Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalien sarjakortti kannattaa leimata johonkin muuhun näytökseen. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Malene Choi
Pääosissa: Karoline Sofie Lee Thomas Hwan Seong In-Ja
Tarina: Sissel Dalsgaard Thomsen

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 85 minuuttia
Julkaisija: R&A 2018 
  
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (R&A 2018) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään