Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Easy A

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Verbaalisesti lahjakas komedia teinitytöstä (vahva Emma Stone), joka ajautuu valheiden ketjun myötä kyseenalaiseen maineeseen koko koulun silmissä. Valkoinen valhe kuumista treffeistä paisuu kehuskeluksi neitsyyden menettämisestä ja kohta sepite leviääkin jo kulovalkean tavoin nostattaen perässään monenlaisia lieveilmiöitä.

Elokuvan nimi tulee punaisesta A-kirjaimesta, jonka avionrikkoja sai häpeätahrakseen Nathaniel Hawthornen kirjassa "Tulipunainen kirjain". Nimi sopii sattumalta myös amerikkalaiseen koulumaailmaan, missä A on päinvastoin paras arvosana. Tässä A:n oppilaasta tulee epähuomiossa polttomerkitty hylkiö. Ylianalysoimalla tästä astelemasta saisi paljonkin irti, sillä tapahtumien katalyyttinä on aluksi itsekkyys ja räväyttämisen tarve, sittemmin päinvastoin ilkeistä kielistä piittaamaton hyväntekeväisyys. Sanomana on - sikäli kun sellaisesta lennokkaassa komediassa tarvitsee piitata - että sisäisellä vahvuudella ja huumorintajulla selviää.

Poikkeuksellisen fiksuksi elokuvaksi tätä on vaikea ylistää, mutta jos tarinankäänteet ovatkin pitkälti tuttuja genren peruskaavoista on niiden tulkinta kuitenkin ilahduttavan tuoretta ja hyväntuulista. Hienoinen älyllisyyden viilukerros tulee myös nokkelasta dialogista, joka sympaattisten näyttelijöiden siivittämänä pääsee hyvin oikeuksiinsa. Käsiksen ulkoa opetellut Emma Stone on nopeapuheisessa pääroolissaan suvereeni, ja samalla kuin Gilmoren tyttöjen kadonnut pikkuserkku. Herkullisimmat sivuroolit puolestaan tekevät Stanley Tucci ja Patricia Clarkson elämästä humaltuneina vanhempina ja Thomas Haden Chruch ikärajat ylittävänä opettajana.

Tasokas kuva on hallittu, lämminsävyinen ja kiitettävän - joskaan ei ehdottoman - erotteleva kuva. Leppoisa ääniraita tykittää dialogia, mutta muistaa myös revitellä musiikkiraidalla sopivan tilaisuuden tullen.

Ekstroissa leppoisa triviapitoinen ohjaajan ja Emma Stonen kommenttiraita, pop-up triviaraita, MovieIQ-raita, asiallinen making of (15 min.), rehellinen sarja mokia (5 min.), Emma Stonen koe-esiintyminen (19 min.) ja minikoosteet dialogista (5 min.) ja highschool-teinileffojen genrestä (5 min.). Osa ekstroista esitetään HD-muodossa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: WIll Gluck
Pääosissa: Emma Stone Penn Badgley Amanda Bynes Thomas Haden Church Patricia Clarkson Stanley Tucci Cam Gigandet Lisa Kudrow Aly Michalka
Tarina: Bert V. Royal
Kuvaus: Michael Grady
Musiikki: Brad Segal

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Noitavaino täydessä vauhdissa
Noitavaino täydessä vauhdissa
Emma Stone A-luokan mannekiinina
Emma Stone A-luokan mannekiinina

Tekniset tiedot

Vuosi: 2011Kesto: 92 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
1080p 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 250339EAN: 5051162283072

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään