DVD - Arvostelu

Tulen alla DVD arvostelu kansi

Tulen alla

Under Fire 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Pidin tästä jo 1984, kun elokuva tuli Suomen teatterilevitykseen. Se kuvaa erinomaisen selvästi, kuinka Yhdysvallat harrasti 1970-luvun Nicaraguassa valtioterrorismia tukiessaan Somozan diktatuuria ja auttaessaan vallanpitäjiä murhaamaan vallakumoustaistelijoiden lisäksi tukuttain viattomia siviilejä. Elokuva sopii erinomaiseksi tausta-aineistoksi nykypäivän melskeitä ihmettelevälle. Varsinkin siksi, että konflikti ajoittui demokraattien valtakaudelle.

Presidentti Jimmy Carterin taustajoukoista löytyi ihme kyllä malttia odottaa hieman. Tämän ajan käyttävät maan hyödyksi journalistit vääristelemällä totuutta tehdäkseen hyvää. Aikamoinen moraalinen ja ammatillinen dilemma ei toki jäänyt tähän. Nicaraguassa siirryttiin vasemmistolaiseen korruptioon ja harvainvaltaan.

Ohjaaja oli mitättömyys, jolle on kiva sallia yksi onnistuminen. Näyttelijäkaartin valinta ylitti odotukset, sillä pääosan nick Nolte oli pystynyt Rikas, rakas. Köyhä varas –televisiosarjan suosion luanstamaan tuoreeltaan 48 tuntia –komediassa. Gene Hackman puolestaan ei pystynyt tässä vaiheessa ennustamaan suurta paluutaan 1970-luvun suurtöiden jälkeen. Joanna Cassidy oli juuri riisunut läpinäkyvän sadetakkinsa Blade Runnerisssa. Suuri JL Trintignant toi klassikkokarismaa keitokseen.

Keskitason kuva ja ääniraita. Ei ekstroja. Väärä NTSC-aika takakannessa. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Roger Spottiswoode
Pääosissa: Nick Nolte Gene Hackman Ed Harris Joanna Cassidy Jean-Louis Trintignant
Tarina: Ron Shelton Clayton Frohman
Kuvaus: John Alcott
Musiikki: Jerry Goldsmith

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1983Kesto: 122 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
Anamorfinen 1.85*
  
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 91563EAN: 6416548542218

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Future Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään