Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Starship Troopers

Starship Troopers - Universumin sotilaat 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

1950-luvun high school –nuoria muistuttavat alokkaat viedään sotimaan vieraille planeetoille suuria ötököitä vastaan. Väärinymmärretyn neron Robert A. Heinleinin romaaniin perustuva iskevä ja ajatuksia (myös poliittisia) kiihottava scifi-klassikko on kestänyt hyvin aikaa. Heinlein näki fasismia kiihkoamerikkalaisuudessa, eikä tällaisista huomioista pidetä vieläkään. Toisen teorian mukaan Heinlein oli itse militantti. Se ei muuta lopputulosta, upeaa satiiria.

Varsinkin käsite kansalainen saa uuden merkityksen. Tulevaisuudessa köyhä saa kansalaisen statuksen vasta suorittamalla asepalveluksen. Rikkaat eivät tähän joudu (kuten eivät Vietnamiinkaan), mutta kansalaisuutta arvostetaan ainakin teoriassa enemmän kuin maallista mammonaa. Tämä viittaa selvästi natsi-Saksaan, joka on vaikuttanut paljon elokuvan visuaaliseen ilmeeseen.

Hyvän elokuvan tapaan jokainen katselukerta paljastaa jotain uutta. BD-versiossa kiinnittyy katse pääötökkään, joka pystyy monimutkaisiin sotastrategisiin ajatusrakennelmiin. Se on kunnianosoitus 1950-luvun EC-lehtiin scifi-sarjakuvia tehneelle piirtäjälle Wally Woodilla (jolla on muuten Michiganin suomalaisten sukujuuret). Ja miltä näyttää Gestapo-takissaan tiedeosastolla ylenevä Carl Jenkins (Neil Patrick Harris)? Hän on kuin ilmiselvä Wally Wood, sattumaa tai ei.

Robocopin tapaan ohjaaja Paul Verhoeven sekoittaa ilmaisuunsa mainoksia, tv-ohjelmia ja julisteita. Näkemys ei ole vanhentunut laisinkaan, ja huumori on pikimustaa.

Phil Tippettin luomat tietokone-ötökät ovat luku sinänsä. Juuri koskaan ei elokuvassa ole ollut yhtä rajua actionia, mutta ajatuksen kanssa. Ja polemiikki jatkuu kiivaana.

Jo DVD SE:ssä oli erinomainen kuva ja ääni. BD näyttää vieläkin tarkemmalta. Esimerkiksi ajassa 1.08 naisen jakku ei värise yhtä paljon kuin DVD:llä. Eroa voi verrata myös ajassa 1.43.48, kun avaruusalus tuhoutuu kahtia. Laadukas ääniraita. Ekstroissa kolmen kohtauksen analyysi kommentein (yhteensä noin 8 min.), viisi poistettua kohtausta (8 min.), Johnny ja Carmenin koe-esiintyminen, 8 min. dokumentti ja tiiseri. Mutta DVD SE -laitoksen ohjaajan kommenttiraita puuttuu. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Paul Verhoeven
Pääosissa: Casper van Dien Dina Myers Denise Richards Jake Busey. Michael Ironside
Tarina: Edward Neumeier Robert A. Heinlein
Kuvaus: Jost Vacano
Musiikki: Basil Poledouris

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1997Kesto: 129 minuuttia
Julkaisija: Kuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: PCM5.1
DTS
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 100457EAN: 8717418128722

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään