DVD - Arvostelu

eXistenZ DVD arvostelu kansi

eXistenZ

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

David Cronenbergin (mm. Videodrome, Crash) ohjaama toiminnallinen tieteistrilleri peliohjelmoijasta (Jennifer Jason Leigh), jonka uusin luomus kykenee hämärtämään fiktion ja todellisuuden rajaa Oliver Stoneakin pelottavammin. Kulttiseuraajiston ohella neiti on saanut myös muutaman fanaattisen vihamiehen, joita hän joutuu nyt pakenemaan henkensä kaupalla.

Elokuvan taustalta löytyy samoja tekijöitä kuin Äärirajoilla-sarjassa (engl. Outer Limits), joten ei liene lainkaan yllättävää, että yhtäläisyyksiä näiden kahden välillä riittää. Molemmat muun muassa sisältävät tasan yhden ajatuksen, joka on venytetty äärimmilleen toivoen sen riittävän sisällöksi. Päämääränä on valmiiden vastausten tarjoamisen sijaan saattaa katsoja itse miettimään ja jossittelemaan, mitä tapahtuu ja voisiko niin todella käydä. ExistenZin kohdalla ongelmana on kuitenkin se, ettei se enää tarjoa mitään uutta. Komea elokuva kaikesta huolimatta, ja poikkeaa ainakin Hollywoodin massatuotannosta.

Teknisesti korkeatasoiselta levyltä löytyy lisukkeiksi traileri (4:3 / DD 2.0) ja faktaruutuja. Teatterikuvasuhde oli 1.85:1. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: David Cronenberg
Pääosissa: Jennifer Jason Leigh Jude Law
Tarina: David Cronenberg
Kuvaus: Peter Suschitzky
Musiikki: Howard Shore

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1999Kesto: 93 minuuttia
Julkaisija: EgmontKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Egmont) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään